TrendMicro

Twitter je kupio kompaniju OpenBack

Twitter je kupio mobilnu platformu pod nazivom OpenBack jer nastoji da poboljša obaveštenja i zadrži ljude na svojoj platformi.

PCPress.rs Image

Poboljšanje obaveštenja

„OpenBack i njihov talentovani tim koji će se pridružiti Twitter-u pomoći će nam da poboljšamo našu sposobnost da isporučimo prava obaveštenja u pravo vreme, na način koji stavlja privatnost ljudi na prvo mesto“, napisao je šef Twitter-ovog odeljenja za potrošačke proizvode Jay Sullican.

OpenBack koristi mobilne aplikacije za obradu podataka na uređaju, a ne na serveru, navodi Twitter. Pristup kompanije push tehnologiji je usredsređen na privatnost i nudi poboljšano korisničko iskustvo. Twitter se nada da će mu OpenBack tim pomoći da poboljša obaveštenja kako bi upozorio ljude na pravi sadržaj u pravo vreme i uključio ih u razgovore do kojih im je stalo.

Programeri OpenBack-a, pridružiće se Twitter-ovom Bluebird proizvodnom timu. Twitter za sada nije podelio uslove sporazuma.

Takođe, cilj je da se poveća nivo angažovanja korisnika na Twitter-u, što će pomoći kompaniji da ostvari veći prihod. Prihod kompanije je rastao sporije nego što se očekivalo u poslednjem kvartalu 2021.godine. Ukupan prihod u 2021.godini bio je nešto više od 5 milijardi dolara. Kompanija se nada da će taj iznos povećati za 50 odsto do kraja 2023. godine.

Pročitajte i:  Mastodon ima rapidan rast zbog haosa u kompaniji Twitter

Twitter će pokušati da nateraa trenutne korisnike da češće koriste aplikaciju tako što će ih privući relevantnijim obaveštenjima. Ako Twitter može da poboljša obaveštenja na način na koji želi, može takođe da vrati neke “nestale” korisnike koji još uvek imaju instaliranu aplikaciju na svom telefonu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,