Twitter najavio dobit po prvi put od kako postoji

Društvena mreža Twitter dodala je još četiri miliona korisnika na mesečnom nivou, što je ohrabrujući podatak, ako se ima u vidu da je taj broj tokom leta stagnirao. Tako kompanija sada može da se pohvali sa 330 miliona mesečnih korisnika, za razliku od 326 miliona u prethodnom kvartalu, te 317 miliona u istom periodu prošle godine. Iako se ne radi o značajno velikom broju, povećanje broja korisnika je ono čemu se investitori uvek nadaju.

PCPress.rs Image

Broj korisnika na dnevnom nivou se takođe povećao za 14%, ali kompanija nije iznela u javnost precizne podatke, što bi mogao da bude problem ako se ima u vidu da su iz Twitter-a priznali netačne obrade broja korisnika od kraja 2014. godine, a prema kojima je broj uvećavan za 1-2 miliona u prethodna dva kvartala. Prilagođene cifre bi mogle da govore o tome da je mreža tokom leta izgubila određeni broj korisnika, te da nije zadržala rezultate s početka godine.

PCPress.rs Image

U novom izveštaju o zaradi Twitter je prijavio 590 miliona dolara prihoda, što je manje od 616 miliona koliko je kompanija prihodovala u istom periodu prošle godine. Ipak, Twitter je uspeo da smanji gubitke, te je 21 milion dolara gubitka u ovom kvartalu značajno bolji rezultat od 103 miliona gubitka u istom periodu prošle godine. Na osnovu ovih rezultata kompanija je objavila da bi u poslednjem kvartalu 2017. godine mogla da ostvari dobit, a po prvi put od kad postoji. To što su rezultati kompanije bolji nego što su analitičari očekivali, dovelo je do rasta vrednosti deonica, koja je 26. oktobra na Wall Street-u skočila za 18%.

Pročitajte i:  Twitter započinje testiranje Reddit-like downvote dugmeta na iOS-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,