Vertiv - Scale With Confidence

Twitter najavio dobit po prvi put od kako postoji

Društvena mreža Twitter dodala je još četiri miliona korisnika na mesečnom nivou, što je ohrabrujući podatak, ako se ima u vidu da je taj broj tokom leta stagnirao. Tako kompanija sada može da se pohvali sa 330 miliona mesečnih korisnika, za razliku od 326 miliona u prethodnom kvartalu, te 317 miliona u istom periodu prošle godine. Iako se ne radi o značajno velikom broju, povećanje broja korisnika je ono čemu se investitori uvek nadaju.

Broj korisnika na dnevnom nivou se takođe povećao za 14%, ali kompanija nije iznela u javnost precizne podatke, što bi mogao da bude problem ako se ima u vidu da su iz Twitter-a priznali netačne obrade broja korisnika od kraja 2014. godine, a prema kojima je broj uvećavan za 1-2 miliona u prethodna dva kvartala. Prilagođene cifre bi mogle da govore o tome da je mreža tokom leta izgubila određeni broj korisnika, te da nije zadržala rezultate s početka godine.

U novom izveštaju o zaradi Twitter je prijavio 590 miliona dolara prihoda, što je manje od 616 miliona koliko je kompanija prihodovala u istom periodu prošle godine. Ipak, Twitter je uspeo da smanji gubitke, te je 21 milion dolara gubitka u ovom kvartalu značajno bolji rezultat od 103 miliona gubitka u istom periodu prošle godine. Na osnovu ovih rezultata kompanija je objavila da bi u poslednjem kvartalu 2017. godine mogla da ostvari dobit, a po prvi put od kad postoji. To što su rezultati kompanije bolji nego što su analitičari očekivali, dovelo je do rasta vrednosti deonica, koja je 26. oktobra na Wall Street-u skočila za 18%.

Pročitajte i:  Bitkoin i skrivene poruke na kompromitovanim Twitter nalozima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,