N Central domination

Twitter nalog Donalda Trumpa isključen na 11 minuta

Jedan zaposleni u kompaniji Twitter proslavio je svoj poslednji dan na poslu tako što je deaktivirao nalog američkog predsednika Donalada Trumpa. Kompanija je na ovaj incident odgovorila tvrdnjom da u budućnosti planira da implementira sigurnosne sisteme koji bi sprečili da se ovako nešto ponovo dogodi, ali je odbila da pruži detalje o tome kako planira da to sprovede u delo. Bivši radnici Twitter-a kažu da deaktivacija Trumpovog naloga, koja je potrajala 11 minuta, nije prvi put da se ovako nešto događa, te da su radnici i ranije deaktivirali naloge tokom svog poslednjeg dana na poslu.

PCPress.rs Image

Iz kompanije odbijaju da pruže podatke o tome koji broj ljudi ima pristup alatima uz pomoć kojih je moguće isključiti profile poput Trumpovog, ali se pretpostavlja da će posle ovog događaja taj broj biti daleko manji. Naglasili su da zaposleni nemaju mogućnost da tvituju u ime korisnika, ili da čitaju direktne poruke.

Pročitajte i:  Odgovor Maska na tužbu Twittera

I dok neki zaposleni u Twitter-u slave bivšeg kolegu, te ga nazivaju legendom, drugi su zabrinuti i ističu da su ovakve greške razlog za brigu, budući da ukazuju na slabe tačke u bezbednosti koje bi u budućnosti lako mogle da se zloupotrebe. Iz kompanije su odbili da odgovore na tvitove sa TwitterGov naloga, te na kraju nije potpuno jasno da li će radnik koji je isključio nalog biti krivično gonjen.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,