Twitter obećava bolji kvalitet video snimaka

Twitter kaže da će novi video zapisi izgledati manje pikselirano i da će imati bolji kvalitet. Zvanični nalog za podršku na Twitteru otkrio je ažuriranje kako bi se popravio loš kvalitet video zapisa na ovoj platformi, što je od početka predstavljalo problem za njegove korisnike. Twitter je već potvrdio da su određeni koraci pri procesu dodavanja video snimaka uklonjeni. Sve ovo učinjeno je kako bi se poboljšao kvalitet snimaka koji će se dalje koristiti pri objavam na ovoj društvenoj mreži.

PCPress.rs Image

Nova opcija neće se primenjivati retroaktivno na starim snimcima

Kompanija je objavila da promene nisu objavljene na Twitter Media Studiju, alatu koji vam još uvek daje pristup svim medijima koje ste ikada postavili. Takođe, iako se očekuje da će poboljšani kvalitet videa biti dostupan svima, on će se odnositi samo na nove otpremljene video zapise, a neće se retroaktivno primenjivati na stare.

Dok su neki ljudi rekli da jedva primećuju razliku od ranije, drugi su primetili manju kompresiju na celom ekranu i brže prilagođavanje kada promenite veličinu ekrana. Kvalitet se još uvek ne može uporediti sa HD video zapisima objavljenim na YouTube-u, ali izgleda dovoljno pristojno. Još 2019. godine Twitter je takođe promenio način na koji postavlja JPEG datoteke kako bi sprečio smanjenje njihovog kvaliteta nakon objavljivanja.

Pročitajte i:  Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: