BIZIT 2022

Twitter obrisao 130 iranskih naloga na mreži tokom predsedničke debate

Twitter je objavio da je uklonio oko 130 naloga za koje se učinilo da potiču iz Irana i koji su pokušali da poremete javne razgovore oko debate za američke predsedničke izbore 2020. godine. Zvaničnici Twittera za podršku ove društvene mreže su objavili ovo brisanje.

twitter ukinuo iranske naloge

Podaci zasnovani na istraživanju FBI-a

Nakon objave o brisanju iranskih naloga, objavljeni su i primeri tvitova podrške Trampu, i postavlja se pitanje da li su moderatori uopšte nestranačke ličnosti. Prema saopštenju, Twitter je pronašao naloge zasnovane na istraživanju koje je pružio FBI. U izjavi koja je dostavljena javnosti, potvrđena je dostava informacija, ali je odbijeno odgovaranje na sva dalja pitanja. FBI redovno deli informacijama sa kompanijama društvenih mreža, tako da mogu bolje zaštititi svoje društvene mreže. FBI je aktivno angažovan sa saveznim partnerima, izbornim zvaničnicima i privatnim sektorima kako bi se bolje zaštitio izborni proces.

Twitter je rekao da su obrisani nalozi bili slabo korišćeni i da nisu uticali na javni razgovor, jer su uspeli da ih brzo identifikuju i obrišu. Takođe su odlučili da podele podatke o njima sa drugim društvenim mrežama Facebookom i Instagramom. Kompanija obećava da će objaviti više informacija o obrisanim nalozima i sadržaju nakon završetka istrage. Ovo nije prvi put da Twitter briše naloge iz Irana zbog mešanja u izbore. Još u februaru 2019. godine obrisano je više od 2,600 naloga iz Irana.

Pročitajte i:  Elon Musk najavio racionalizaciju broja zaposlenih u Twitteru

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: