Dahua

Twitter obrisao Project Veritas nalog

Twitter je trajno zabranio nalog koji pripada Project Veritasu, konzervativnoj grupi koju je osnovao kontroverzni aktivista James O’Keefe. Odluka je usledila nakon onoga što je portparol Twittera opisao za CNN Business kao ponovno kršenje politika platforme koje zabranjuju deljenje, ili pretnje deljenjem tuđih privatnih podataka bez pristanka.

Twitter obrisao Project Veritas nalog

Ozbiljna politika brisanja naloga

Twitter je odbio da kaže koji su konkretni tvitovi možda pokrenuli akciju izvršenja. Međutim, u objavi na javnom Telegram kanalu Project Veritasa u četvrtak popodne, grupa je rekla da je do suspenzije došlo nakon što je objavila video o potpredsedniku Facebook-a. Project Veritas je odlučio da se žali na ovu odluku, jer smatraju da nije povređena nikakva privatnost. Twitter je takođe potvrdio da je lični nalog O’Keefe-a privremeno zaključan zbog kršenja istih smernica i da će O’Keefe morati da ukloni nasilni sadržaj pre nego što povrati dozvolu za tvitovanje.

Nakon svih događaja koji su se desili u prethodnom periodu u Sjedinjenim Američkim Državama, vlasnici društvenih mreža su ozbiljno shvatili da moraju da vode brigu o tome kakve se informacije dele, da li su istinite i kakav uticaj mogu stvarati po korisnike. Već su blokirani mnogi nalozi, a među njima i oni bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Pročitajte i:  X javlja ako neko izbriše vaš post

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

One thought on “Twitter obrisao Project Veritas nalog

  • 19. 02. 2021. at 13:47
    Permalink

    Toliko o slobodi govora i deljenju informacija

Comments are closed.