TrendMicro

Twitter odbacuje glasine o prodaji

Izvršni direktor kompanije Twitter, Jack Dorsey, odbacio je glasine o akviziciji, a pošto su vesti o prodaji kompanije dospele u javnost, te ispratile najuspešniji kvartal u istoriji poslovanja ove kompanije.

PCPress.rs Image

Tako je Dorsey na Goldman Sachs konferenciji, koja je održana 13. februara, novinarima na pitanja o mogućoj prodaji odgovorio da je snaga kompanije upravo u njenoj nezavisnosti, te da je neophodno da tako i ostane, budući da je za poslovanje Twitter-a u budućnosti važno da ne trpi nikakva ograničenja. Dalje je dodao da su oni koji upravljaju kompanijom posvećeni izgradnji održivog poslovanja, a koje bi se isplatilo onima koji u svom vlasništvu imaju akcije Twitter-a, i dodao da kompanija ima još mnogo toga da dokaže, te da se sa novim izazovima suočavaju svakog dana. Vrednost akcija kompanije Twitter niža je u odnosu na onu s početka 2014. godine, kada je iznosila 69 dolara, ali je kompanija tokom prethodne godine postigla odlične rezultate, te je vrednost za samo 12 meseci sa 16,52 skočila na 33,44 dolara.

Pročitajte i:  Musk vratio nalog Trampu nakon ankete na Twitteru

PCPress.rs Image

U kompaniji se pre 18 meseci, tokom najtežeg perioda poslovanja, razmišljalo o prodaji, te su se u obzir uzimali kupci poput kompanija Google, Salesforce, Microsoft ili Disney, pa se investitori pitaju da li je ta opcija i dalje otvorena. Priče o nezavisnosti kompanije ukazuju na to da nije, što potvrđuju i novi planovi za budućnost poslovanja, a poput onih da se u okviru platforme koristi mašinsko učenje koje bi korisnicima omogućavalo da lakše dođu do onoga što traže.

Izvor: The Street

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,