BIZIT 2022

Twitter olakšava deljenje video sadržaja

Kako navode izvori koji su upućeni u temu, Twitter radi na opciji za lakše deljenje video sadržaja, a nova alatka će pomalo podsećati na Snapchat, pa će imati za cilj da obogati platformu, te privuče još korisnika.

PCPress.rs Image

Prema uputstvima iz izveštaja, korisnici će prvo morati da kliknu na odgovarajuću ikonicu kako bi sastavili tvit, te potom izaberu opciju uz pomoć koje će moći da ga podele na platformi, ili čak emituju uživo. Tako se deljenje video sadržaja u okviru ove platforme sastoji od nekoliko koraka, što ukazuje na to da oni nisu prioritet, a kompanija, navodno, planira da broj tih koraka smanji, kako bi korisnici što lakše mogli da dođu do ove funkcije. Dizajn ovih promena još uvek nije konačan, pa bi tokom narednih meseci mogao da se promeni, a cilj izmena će biti da se korisnici motivišu da dele što više informacija propraćenih video sadržajima, a u vezi sa onim što se događa u njihovom okruženju.

Nove opcije bi trebalo da Twitter dovedu u istu ravan sa drugim platformama koje vode računa o video sadržajima, a koje se, poput Snapchat-a, aktiviraju čim se pokrene kamera uređaja, ili, poput Instagram-a, omogućavaju emitovanje video sadržaja posle samo jednog poteza. Upravo je to razlog što korisnici na pomenutim platformama dele više video sadržaja nego na Twitter-u, te bi to uskoro moglo da se promeni.

Pročitajte i:  Hakeri su možda otkrili vaše tajne Twitter naloge

PCPress.rs Image

Iz kompanije još uvek nisu komentarisali potencijalne promene, te nije poznato da li će i kada postati dostupne korisnicima.

Izvor: Ubergizmo

Pogledajte i: Video nadzor vodič za AHD tehnologiju
Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,