ePlaneta

Twitter – pauza za dobijanje plavih verifikacija

Samo nešto više od nedelju dana nakon što je oživeo postupak javne verifikacije posle skoro četiri godine, Twitter je već zaustavio prijem novih aplikacija.

PCPress.rs Image

Postupak će biti nastavljen, ne zna se kada

U petak je kompanija najavila da neće prihvatati više zahteva za plavu oznaku, dok se ne reši zaostali broj aplikacija koji su već nagomilani. Twitter nije imenovao datum kada bi proces mogao da se nastavi, ali je obećao da će se to vremenom dogoditi. Zbog velikog broja zahteva za verifikaciju, za sada moramo da zaustavimo prihvatanje novih, dok pregledamo one koji su već poslati, objavio je u petak zvanični Twitter Verified nalog. Pre ponovnog pokretanja procesa 20. maja, Twitter nije dozvoljavao korisnicima da se prijave za plavu oznaku od ranih dana Trampove administracije.

Twitter je na neodređeno vreme suspendovao javnu verifikaciju nakon što je pretrpeo ozbiljne kritike zbog verifikacije belog supremaciste koji je 2017. organizovao neonacistički skup u Šarlotsvilu u državi Virdžinija. Kasnije je postupak ponovo otvoren za kompanije, brendove, novinske organizacije, aktiviste i organizatore, sve dok su zadovoljavali određene kriterijume i mogli da pruže dokaz o svom identitetu. Ali svi ostali nisu imali sreće do prošle nedelje. A sada izgleda da opet nemaju sreće. Kada je u petak zatražen komentar, portparol Twitter-a savetovao je korisnike da pogledaju Twitter Verified nalog kako bi pronašli najnovija ažuriranja o tome kada će nastaviti da prihvata prijave.

Pročitajte i:  Musk: Kasno otkrivanje kupovine Twittera je bilo greška

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: