Top50 Glas publike

Twitter pauzira program verifikacije zbog lažnih naloga i dobijanja plave značke

Twitter zaustavlja proširenje svog programa verifikacije zbog provere procesa prijavljivanja i pregleda koji omogućava ljudima da uđu u klub sa plavom oznakom. Ova promena dolazi nakon što je Twitter priznao da je nekoliko lažnih naloga, za koje se navodno činilo da su deo botneta, pogrešno verifikovao.

Tvitter zaustavlja proširenje svog programa verifikacije, rekavši da mora poraditi na procesu prijavljivanja i pregleda koji omogućava ljudima da uđu u klub plavih kvačica. Ova promena, u kojoj Tvitter neće dozvoliti novim ljudima da se prijave za verifikaciju, dolazi nakon što je Tvitter priznao da je nekoliko lažnih naloga, za koje se navodno činilo da su deo botneta, pogrešno verifikovano

Twitter ima sve više problema sa svojim Verified programom

Ovo nije prvi put da je Twitter pauzirao svoj program verifikacije. Zaustavljanje se dogodilo i 2017. godine, nakon što je dobio reakciju zbog verifikacije jednog od organizatora skupa Unite The Right u Šarlotsvilu. Obnovljena verzija vraćena je 2021. godine i pauzirana nedelju dana kasnije zbog lavine zahteva.

Problemi sa aktiviranjem koje je Twitter imao sa svojim Verified programom govore o poteškoćama koje mogu nastati sa izdavanjem značke. Twitter navodi da je svrha plave oznake da se dokaže da je nalog autentičan, zapažen i aktivan. Međutim, čak i ti kriterijumi mogu dovesti do kontroverzi kada ljudi koji su verovatno značajni dobiju odbijene aplikacije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Twitter suspendovao nalog koji je pratio privatni avion Elona Muska
SBB

Tagovi: