Top50 Glas publike

Twitter ponovo u Nigeriji

Nigerija je suspendovala Twitter prošlog juna, a sada se traži objavljivanje sporazuma.

PCPress.rs Image

Nigerijska grupa za ljudska prava zatražila je od Višeg suda da zahteva od vlade da se javno objavi sporazum potpisan sa Twitterom kojim je ponovo dozvoljena ova društvena mreža tokom prošlog meseca. Nešto više od šest meseci Twitter je bio zabranjen u Nigeriji ali se sada ponovo vratio.

Twitter je bio ukinut nakon što je izbrisao post predsednika Muhamadua Buharija kojim je pretio da će kazniti regionalne secioniste. Tokom prošlog meseca ukinuta je zabrana Twittera nakon što je pristao da otvori lokalnu kancelariju i da sarađuje sa vladom u pogledu razvoja kodeksa ponašanja. SERAP je zatražio uvid u dokumente sporazuma kako bi se sagledalo u kojoj meri je ugrožena sloboda izražavanja.

Povodom ovog pitanja se do sada nisu oglasili ni vlada Nigerije niti Twitter. Za sada se ne znaju detalji sporazuma niti na koji način će se definisati nova politika nazvana „društveni kodeks ponašanja“. Twitter je ovim potezom pokazao da je zarad sopstvenih interesa spreman da se povinuje bilo kojim uslovima. Od Twittera, kao i drugih društvenih mreža je neracionalno očekivati slobodu, jednakost i pravičnost.

Pročitajte i:  Ye se vraća na Twitter objavom „Shalom“

Izvor: Gadgets

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,