Twitter produžava objave sa 140 na 280 karaktera

Twitter će povećati broj karaktera sa 140 na 280 za objave, ali samo za pojedine korisnike.

PCPress.rs Image

Plan je da test grupa budu uključeni tviteraši na engleskom, španskom i portugalskom, pre nego što Twitter to omogući svima. Svi korisnici će moći da vide, pročitaju i te duže tvitove.

Suosnivač Twittera i izvršni direktor kompanije Jack Dorsey ranije je nagoveštavao će se ovo ograničenje promeniti, te da će korisnici oduševljeno prihvatiti ovu promenu.

Korisnici, prenosi CNN, mogli bi ipak da polemišu o tome da li Twitter treba da obraća više pažnje na dužinu tvitova, ili na njihov sadržaj. Naime, uprkos naporima kompanije, ne uspeva da se spreči govor mržnje, pa se i dalje se mogu pročitati uvredljive i uznemirujuće poruke.

Koliko je Tviter postao važna društvena mreža, govori i činjenica da su tvitovi američkog predsednika Donald-a Trump-a o Severnoj Koreji shvaćeni kao “objava rata”. Tramp je tokom vikenda na Twitteru napisao da ukoliko je ministar spoljnih poslova Severne Koreje u UN preneo stavove lidera te zemlje, Kim Jong un-a, “oni neće još dugo biti tu”. Nakon toga oglasio se šef diplomatije Severne Koreje Ri Jong Ho rekavši da je američki predsednik Donald Tramp prvi objavio rat njihovoj zemlji, i da zato imaju pravo na kontramere.

Pročitajte i:  Musk vodi četiri kompanije i sada će biti izvršni direktor Twittera

Tvitovi su bili ograničeni na 140 karaktera sa idejom da budu funkcionalni kao SMS poruke. Naime, jedna SMS poruka sadrži 160 karaktera, a Dorsey prenosi da su osnivači tada želeli da se tvitovi uklope u nju – 140 karaktera za tvit i 20 za korisničko ime.

Prema istraživanju koje je obavila kompanija, i jezik utiče na informaciju koja može da se prenese tvitom. Naime, tvitovi na kineskom, japanskom ili korejskom mogu da prenesu i dvostruko više informacija nego oni na engleskom ili španskom. Istraživanje je pokazalo da je ograničenje karaktera ono što najviše frustrira ljude koji tvituju na engleskom, ali ne i one koji tvituju na japanskom.

Izvor: N1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,