Twitter razvija „Safety mode“ za automatsko blokiranje uvredljivih poruka

Twitter uveliko radi na novom alatu za automatsko detektovanje i blokiranje naloga korisnika koji šalju poruke neprimerenog sadržaja, zvanično je objavljeno je na nedavno održanoj prezentaciji 2021 Analyst Day prezentaciji.

twitter safety mode

Blokiranje uvreda

Kompanija nije dala mnogo detalja o tome kako će ova opcija funkcionisati. Na prezentaciji su mogla da se vide samo dva slajda koja prikazuju novi „Safety mode“, koji će korisnicima omogućiti da uključe opciju za automatsko blokiranje naloga koji krše Twitter pravila i da „mutiraju“ naloga koji koriste uvredljiv jezik ili podstiču mržnju u svojim porukama. Prema dostupnim slajdovima, ova opcija će limitirati takve osobe da sa korisnikom koji je bio „meta“ razmenjuju tweet-ove sedam dana, kao i da će njihove ostale poruke biti manje vidljive drugim ljudima. Kada alat blokira nekog, korisniku koji je aktivirao opciju poslaće notifikaciju da je to uradio.

Twitter duže vremena ima problema sa porukama neprikladne sadržine. Suštinski, nisu napravili dobre polise i pravila, što je dovelo do uznemiravanja pojedinih osoba. Vrhunac je bio kada je 2018. godine, Jack Dorsey, CEO Twitter-a bio na saslušanju u američkom Kongresu, gde su ga pitali zašto je kompaniji bilo potrebno više od pet časova da ukloni uvredljive tweet-ove uperene ka novinarki i kolumnistkinji, Meghan McCain. Tada je Dorsey obećao da će kompanija preuzeti proaktivniji pristup za rešavanje problema. Od tog perioda, Twitter je predstavio unapređene i moderisane algoritme koji su otkrivali više od 50 procenata uvredljivih tweet-ova pre nego što su ih korisnici sami tako označavali. „Safety mode“ je još jedan korak dalje ka unapređenju korisničkog iskustva na Twittter-u.

Pročitajte i:  Velike kompanije i rat oko rada od kuće

Za sada nije objavljeno kada će on biti dostupan korisnicima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,

One thought on “Twitter razvija „Safety mode“ za automatsko blokiranje uvredljivih poruka

  • 26. February 2021. at 12:03
    Permalink

    Ovo je feature koji je trebao da postoji od odavno

Comments are closed.