Top50 Glas publike

Twitter: Safety Mode protiv online nasilja

Socijalne platforme se od samih početaka bave online nasiljem, a problem se vremenom dodatno komplikovao. Upravo je zbog toga Twitter nedavno predstavio Safety Mode, opciju koja automatski blokira sve što se prepozna kao nasilje.

PCPress.rs Image

Jednom kada se aktivira, Safety Mode nasilne korisnike blokira na sedam dana. Kao nasilnici se prepoznaju oni koji koriste pogrdne reči, te sve one koje su označene kao štetne, u odgovorima na tvitove, komentarima, kao i prilikom tagovanja drugih korisnika. Opcija se za početak testira među malom grupom korisnika, a krajem februara 2022. bi trebalo da stigne i do svih ostalih.

Opcija će se kontrolisati u okviru “Privacy and safety”, a moći će da je aktiviraju svi oni kojima uvrede ne prijaju. Zanimljivo je da se u obzir uzima prethodni odnos između korisnika, pa oni sa kojima takozvana „meta“ redovno komunicira neće biti automatski blokirani.

Pročitajte i:  Zašto se Donald Tramp ne vraća na Twitter?

Ovo nije prvi put da Twitter brine o bezbednosti korisnik, budući da je pre godinu dana objavio reply-limiting funkciju koja omogućava da se neželjene reakcije na tvitove unapred blokiraju.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,