TrendMicro

Twitter testira funkciju bezbednog režima 

Safety Mode će obeležavati naloge koji koriste govor mržnje ili koji spamuju druge korisnike komentarima i blokirati ih na 7 dana.

PCPress.rs Image

Twitter pokreće funkciju za koju se nada da će pomoći u suzbijanju zloupotrebe i trolovanja

Ova funkcija će automatski raditi kada se omogući, skidajući teret sa korisnika i suočavanje sa neželjenim tvitovima. U početku će biti testiran na maloj grupi korisnika. Funkcija se može uključiti u podešavanjima, a sistem će proceniti i sadržaj tvita i odnos između autora tvita i replikatora. Nalozi koje prati korisnik ili sa kojima često komunicira neće se automatski blokirati.

Kao i druge platforme društvenih medija, Twitter se oslanja na kombinaciju automatizovane i ljudske moderacije. Iako nikada nije zvanično rečeno koliko moderatora koristi, izveštaj za 2020. godinu sugeriše da ih ima oko 1.500, koji kontrolišu 199 miliona korisnika Twittera dnevno. Nedavna studija o govoru mržnje koju je napravila Facts Against Hate u ime finske vlade, otkrila je da je Twitter “najgori od tehnoloških divova” kada je govor mržnje u pitanju. Odgovor je upotreba sistema veštačke inteligencije koje su ljudi obučavali. Jednostavno isticanje određenih reči ili fraza, tehnika na koju se oslanjaju mnoge društvene mreže, nije bila dovoljna.

Pročitajte i:  Zaposleni u Twitter-u masovno daju otkaze nakon Muskovog „ultimatuma“

Uporedo sa suočavanjem sa zloupotrebom na platformi, Twitter je postao odlučniji u borbi protiv dezinformacija. U avgustu je sklopio partnerstvo sa Reutersom i Associated Pressom kako bi razotkrio lažne informacije i zaustavio njihovo širenje. Ranije je predstavio Birdwatch, sistem za moderiranje zajednice, koji je dozvoljavao volonterima da označe tvitove za koje smatraju da su netačni.

Izvor: Bbc

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: