BIZIT 2022

Twitter testira novu funkciju Bookmarks

Popularna društvena mreža Twitter sprema se da uvede novitete koji će promeniti korisničko iskustvo.

tviteraši twitter bookmarks social network društvena mreža

Nekada izuzetno popularna društvena mreža suočena je sa veoma jakom konkurencijom. Dok Twitter smišlja načine zarade i hvali se simboličnim porastom korisnika, Snapchat i Instagram su odavno miljenici širokih masa. Uvođenjem odavno najavljenih novih funkcionalnosti kreatori Twittera se nadaju da će se cvrkut i dalje čuti u budućnosti. Šta nam donosi nova opcija koju uvodi ova društvena mreža?

Twitter testira novu opciju Bookmarks, koja omogućava korisnicima da se privatno snime tvitove za kasnije. Ovo je detaljnije objasnila Tina Koyama u svom tvitu:

https://twitter.com/tinastsh/status/933401114824687616

Prezentovan je i demo koji je pokazivao kako opcija funkcioniše. Korisnici imaju mogućnost da odabirom opcije “add to Bookmarks” u okviru objavljenog tvita arhiviraju isti i na taj način ga sačuvaju od zaborava. Iz nekog razloga kreativni tim misli da će ova opcija promeniti nešto drastično kod korisnika. Idejna je da se ohrabri “hrčak sindrom” i omogući korisnicima da tvitove čuvaju u privatnoj arhivi kako bi ih valjda kasnije u slast čitali.

Pročitajte i:  Elon Musk odustao od kupovine Twittera

Kome je potreban Twitter Bookmarks?

Ova opcija nije preterano iznenađenje s obzirom na to da je Keith Coleman, jedan od direktora kompanije, pomenuo ovu opciju još u oktobru. On je tada istakao da je Bookmark opcija bila u samom vrhu zahteva korisnika Twittera. Dok se ne uvede ova opcija jedini način da na neki način sačuvate određeni tvit je da ga lajkujete što će onda svi videti, kao i autor dotičnog tvita.

Kako je Twitter arena gde ljudi lome koplja oko raznoraznih stvari, nekada nije poželjno da protivnik zna da vam je interesantan njegov tvit. Ako ste #tviteraš u Srbiji onda sigurno razumete ovu problematiku. Koliko vam se samo puta desilo da želite da odreagujete na neki tvit ali nemate vremena da osmislite nešto genijalno i neponovljivo, a kasnije je muka pronaći originalnu objavu.

Kad se Bookmark konačno uvede, više nikad neće morati da skrolujete beskonačni feed u potrazi za tvitom koji je u vama izazvao reakciju. Nezgoda je samo što niko ne zna kad će se ova nova opcija uvesti. Ostaje nam samo da pratimo Twitter na Twitteru za više informacija i da se nadamo da će ova mreža zadržati svoju najveću zvezdu.

Pročitajte i:  Twitter i Shopify donose Twitter Shopping

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,