ePlaneta

Twitter tuži Elona Muska zbog pokušaja odustajanja od akvizicije

Twitter je rešio da tuži Elona Muska kako bi primorao izvršnog direktora Tesle i SpaceX-a da dovrši svoju akviziciju kompanije društvenih medija vrednu 44 milijarde dolara. Njujork tajms prenosi da je Twitter u utorak podneo tužbu u Delaveru, navodeći da je milijarder prekršio svoj ugovor o kupovini platforme. U aprilu je Musk najavio da je spreman da kupi Twitter za 54,20 dolara po akciji, predlog koji je Twitter prihvatio manje od dve nedelje kasnije. Od tada su išli napred-nazad u veoma javnu prepirku oko broja lažnih naloga na Twitteru.

PCPress.rs Image

Prodaja na čekanju, ili veliko odustajanje?

Sve je počelo u maju kada je Musk rekao da je dogovor privremeno na čekanju, dok je njegov tim radio na tome da potvrdi da botovi predstavljaju manje od pet odsto ukupne korisničke baze Twittera, kako kompanija dosledno tvrdi. Manje od mesec dana kasnije, Musk je zapretio da će odustati od sporazuma, optužujući Twitter da je počinio materijalnu povredu njihovog sporazuma odbijanjem da otkrije dovoljno informacija o problemu.

Pročitajte i:  Starship u orbiti, sledi povratak

Twitter je odgovorio tako što je Musku dao potpuni pristup bazi internih podataka, potez koji je očigledno malo umirio milijardera. Ukazujući na pitanje lažnih naloga, Twitter navodi da Musk nije tražio od kompanije da podeli bilo kakve procene pre nego što je objavio svoju ponudu.

Drugi značajan deo tužbe detaljno opisuje Muskove navodne pokušaje da poremeti napore Twittera da zadrži svoje najbolje zaposlene usred pada morala u kompaniji. Twitter tvrdi da ga je Musk sprečio da primeni programe zadržavanja zaposlenih i rekao da su odlasci u porastu od potpisivanja sporazuma o spajanju.

Sada kada je Twitter tužio, to postavlja uslove da Musk odgovori protivtužbom. Kada bi se to moglo dogoditi, nejasno je. Takođe je teško predvideti kako bi se mogao odvijati slučaj između dve strane. Ako se tužba prebaci na suđenje, sudija će morati da odluči da li Twitter nije otkrio dovoljno informacija Masku. U svakom slučaju, ovaj spor će trajati mesecima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,