BIZIT Seminar

Twitter „ugasio“ Movetodon, servis koji pojednostavljuje prelazak na Mastodon

Prelazak korisnika sa Twitter-a na druge platforme ne pokazuje znake posustajanja, što je rezultovalo otvaranjem brojnih web sajtova i servisa koji olakšavaju taj proces. Jedan od takvih alata, Movetodon, dizajniran je da pomogne prelazak na Mastodon, tako što će olakšati pronalaženje osoba koje je korisnik pratio na Twitter-u.

PCPress.rs Image

Ovaj servis se u proteklom periodu pokazao kao izuzetno koristan (za bivše Twitter korisnike), što je i sam Twitter prepoznao. Ova društvena mreža je već najavila da će 9. februara onemogućiti besplatan pristup njihovom API-ju. Uopšteno obrazloženje Twitter-a je da se radi o navodnom kršenju pravila i polisa, ali nisu dati detalji o kojim se tačno pravilima i polisama radi.

Iako je bilo očekivano da će Movetodon prestati da radi 9. februara, izgleda da je Twitter ovaj serves označio kao veoma „opasan“, pa je on nekoliko dana pre tog roka već postao neupotrebljiv. Autor Movetodon-a, Tibor Martini je potvrdio da je njegov servis više ne funkcioniše, ali da ne može da kaže ništa detaljnije o tome, jer još uvek nije dobio nikakvo zvanično obrazloženje od Twitter-a.

Pročitajte i:  Konstraktivni Metalac

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *