Top50 Glas publike

Twitter upozorava na viralnu šalu koja “otima” naloge korisnika

Internet je odavno postao plodno tle za različite šale i mimove, te su iz sada već prastare šale u okviru koje su korisnici motivisani da pritisnu CTRL + ALT + DEL, te restartuju računar – što je bilo relativno bezazleno, ali je oduzimalo dragoceno vreme – nastale mnoge druge, modernije i inteligentnije, sa više prikrivenih motiva. Jedna od njih trenutno hara Twitter-om, te zvaničnici kompanije ističu da bi svi korisnici trebalo da je budu svesni.

PCPress.rs Image

Na korisnike se apeluje da ne obraćaju pažnju na problematični sadržaj, budući da će, ako uđu u interakciju, izgubiti kontrolu nad svojim Twitter nalogom. Naime, radi se o tome da pomenuta šala od korisnika traži da promene datum rođenja u okviru naloga, te ga prebace na 2007. godinu, a kako bi otključali nove boje i šablone za dekorisanje naloga. Ono što se zapravo događa kada se datum rođenja promeni na 2007. je da korisnik automatski gubi kontrolu nad profilom, budući da mlađima od 13 godina nije dozvoljeno da imaju profil na ovoj platformi.

Pročitajte i:  Twitter odgovara na zabrinutost EU?

PCPress.rs Image

Šala je, između ostalog, uspela i zahvaljujući tome što je Facebook Messenger od korisnika prethodno tražio da u okviru neke poruke pošalju emotikon u obliku meseca, a kako bi aktivirali dark mode, tako da su korisnici poverovali da je i promena godine rođenja način da se dođe do neke skrivene opcije. Twitter upozorava da je u pitanju prevara, te još uvek nema informacija o tome kako da oni koji su menjali broj Twitter godina povrate kontrolu nad svojim profilima.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,