Top50 Glas publike

Twitter uvodi funkciju koja olakšava pretragu tvitova korisnika

Neki korisnici Twittera na iOS-u počinju da dobijaju pristup funkciji koja olakšava pretragu tvitova pojedinačnih korisnika.

PCPress.rs Image

Nova funkcija olakšava pretragu

Za one koji su već dobili pristup novoj funkciji, kada dođete do profila korisnika, videćete ikonu pretrage u gornjem desnom uglu ekrana na baneru profila korisnika, pored menija sa tri tačke. Zatim možete da unesete ključne reči da biste pretražili tvitove korisnika. Twitter je rekao da je ova funkcija dostupna svim globalnim korisnicima na iOS-u i da će nastaviti da se polako razvija na vebu i Androidu. Već je bilo moguće izvršiti ovakve pretrage na Twitteru — samo je trebalo da znate kako da formatirate naprednu pretragu.

Dakle, ako pretražujete „sa:@TechCrunch Twitter“, na primer, moći ćete da vidite sve TechCrunch tvitove koji sadrže reč „Twitter“, bez obzira da li imate pristup novoj funkciji pretrage. Twitter-ovoj odavno postojećoj naprednoj funkciji pretrage može se pristupiti tako što ćete potražiti nešto, a zatim kliknuti na meni sa tri tačke pored trake za pretragu na vebu. Možete da filtrirate pretrage po datumu, po količini angažovanja i još mnogo toga.

Pročitajte i:  Autorska prava i Twitter

Ipak, ovo lako dostupno dugme za pretragu olakšava pronalaženje tvitova određenog korisnika — tako da, koristeći isti primer, ako ne znate kako da izvršite naprednu pretragu, bilo bi mnogo lakše da koristite dugme za pretragu da pogledate za „Twitter“ na TechCrunch nalogu, umesto da listate desetine dnevnih tvitova da biste pronašli ono što tražite. Naravno, moguće je da bi ova funkcija mogla olakšati ljudima da iskopaju tuđe stare, problematične tvitove. Ali, kao i uvek, odlična je strategija društvenih medija da uopšte ne tvitujete potencijalno štetan sadržaj (takođe, izbrišite stare tvitove).

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: