Twitter uvodi zakazivanje tweet-ova

Do sada je za objavljivanje Tweet-ova na Twitter-u bila neophodna upotreba nekih nezavisnih programa, kao što je na primer Tweetdeck. Međutim, od sada prestaje potreba za njima, jer je ova društvena mreža zvanično uvela mogućnost zakazivanja tweet-ova. Eksperimentisanje sa ovom funkcijom traje više od godinu dana, ali je do sada ova opcija bila dostupna samo malom broju odabranih testera. Sada je ta funkcija prihvaćena i na raspolaganju je svim korisnicima Twitter-a.

PCPress.rs Image

Opciji se pristupa preko ikonice kalendara u dnu tweet kompozera, pored emoji dugmeta. Ukoliko želite da odložite objavljivanje tweet-a, dovoljno je da se klikne na tu opciju, umesto na dugme „Tweet“. Tada se otvara mogućnost definisanja datuma i vremena objave, a na raspolaganju je i lista zakazanih tweet-ova. U istom prozoru nalazi se i kolona „Draft“ što znači da je Twitter omogućio i čuvanje nedovršenih postova.

Da bi se poruka sačuvala kao draft, ne treba ništa specijalno raditi – dovoljno je da se iz kompozera izađe preko dugmeta „X“ u gornjem levom uglu. Jedino što u ovom slučaju treba obratiti pažnju je da se draft poruke ne sinhronizuju – ako ste ga snimili na desktop-u, nećete moći da ga vidite u Twitter aplikaciji na mobilnom telefonu – moraćete da preko telefona pristupite društvenoj mreži preko browser-a da biste ga videli.

Pročitajte i:  Twitter plaća 800 miliona dolara u nagodbi sa investitorima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,