TYPI tastatura želi da promeni način na koji kucamo

Tastature dolaze u različitim veličinama u zavisnosti od korisničkih potreba i želja. Oni koji koriste brojeve verovatno često ne mogu da koriste tastaturu koja nema poseban deo samo za brojeve, a postoje i gejmeri koji apsolutno zahtevaju posebne tastere sa strelicama. Međutim, na Kickstarter-u postoji tastatura nazvana TYPI koja definitivno nije obična tastatura. Zapravo, ima prilično neobičan oblik s obzirom da ima kvadratni dizajn.

PCPress.rs Image

Prema rečima tvoraca tastature, razlog za to je zato što su želeli da smanje prostor na kojem tastature rade na stolu. Iako je horizontalno manja, to nije slučaj i vertikalno, a onima sa kratkim stolovima možda će biti teško da je koriste. Takođe su preuredili određene funkcijske tipke i grupisali ih zajedno na osnovu njihovih funkcija, za koje tvrde da pomažu u poboljšanju efikasnosti.

Takođe su dodali nove makroe koji povezuju određene komande zajedno, kao što je prikazivanje radne površine, u jednu tipku kako bi se olakšalo onima koji možda nisu svesni takvih funkcija. Što se tiče same tastature, TYPI je mehanička tastatura koja će koristiti Cherry MX svičeve, sa četiri mogućnosti za izbor.

Pročitajte i:  Baltičke zemlje raj za startape - stranci dobrodošli da pokrenu biznis onlajn i oflajn

PCPress.rs Image

Prema rečima tvoraca, TYPI je savršena tastatura za profesionalne pisce, programere i sve digitalne profesionalce, omogućavajući korisnicima da kucaju udobno i zdravo, s obzirom da je ugao od šest stepeni savršen ugao za kucanje. Za one koji su zainteresovani da podrže projekat, TYPI košta 259 dolara za bežični model i 239 dolara za žičani model.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,