Top50 Glas publike

U 2020. godini stižu četiri nova iPhone-a

Analitičari iz JP Morgan-a predviđaju da će sledeće godine Apple predstaviti četiri nova modela iPhone-a. Od toga, tri modela iPhone-a bi trebalo da imaju OLED ekran, a jedan će biti pozicioniran u nižem cenovnom rangu.

PCPress.rs Image

Modeli sa OLED ekranom biće dostupni u tri dimenzije – sa displejima od 5,4 inča, 6,1 inč i 6,7 inča. Analitičari takođe predviđaju da će ti telefoni biti 5G kompatibilni, da će bar dva od tri modela imati naprednu 3D sensing (ToF – Time of Flight) tehnologiju na zadnjim kamerama, kao i da će imati napredne AR/VR mogućnosti.

JP Morgan predviđa da će Apple tokom sledeće godine prodati 195 miliona telefona, što je više od procene za ovu godinu (180 miliona). Ovo povećanje će se zasniva na pretpostavci da će novi modeli imati značajnija unapređenja u specifikacijama, nego što je to bilo kod modela u poslednjih nekoliko godina.

Apple će takođe više pažnje posvetiti kupcima plićeg džepa. Model koji bude spadao u nižu cenovnu klasu imaće manji ekran (verovatno iste veličine kao iPhone 8) koji neće biti zasnovan na OLED tehnologiji, a neće imati ni 5G čip.

Pročitajte i:  Da li je šverc procesora unosniji od droge?

Izvor: 9to5Mac

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,