ePlaneta

U julu se razdvajaju Google Drive i Photos

Već dugo je moguće sinhronizovati upload-ovanje između Google Photos i Google Drive-a, ali ta opcija neće još dugo postojati. Google je odlučio da okonča integraciju između ove dve usluge kako bi smanjio zabune kod svojih korisnika. Ideja je da se pojednostavi iskustvo Drive-a i Photos-a.

PCPress.rs Image

Iz Google-a poručuju da su dobili povratne informacije od korisnika da je integracija između ovih servisa zbunjujuća. Tako da će počevši od narednog meseca, jula, napraviti izmene kako bi se pojednostavilo iskustvo za Google Drive i Photos, piše na zvaničnom Google blogu.

Nove fotografije i video zapisi sa Drive-a neće se automatski prikazivati u Photos-u od jula. Isto tako, nove fotografije i video zapisi u Google Photos neće biti automatski dodati u folderu fotografije na Drive-u. Fotografije i video snimci koje korisnici izbrišu sa Drive-a neće biti uklonjene iz Photos i obrnuto. Ovo je učinjeno kako bi se sprečilo slučajno brisanje sadržaja kroz ove usluge.

Nova funkcija se dodaje na photos.google.com radi detaljnije kontrole prilikom kopiranja sadržaja sa servisa Drvie u Photos. Nova funkcija Upload from Drive će korisnicima omogućiti da ručno izaberu koje fotografije i video zapise sa Drive-a žele da prebace u Photos. Kada se to završi, stavke više nisu povezane između ove dve usluge. Međutim, pošto nisu povezane, slike i video zapisi će se računati zasebno na štetu korisnika i njihovih prostora za skladištenje u Drive i Photos.

Pročitajte i:  Google dodaje nove restrikcije u svoj AI Overview

Google je takođe potvrdio da će sve fotografije ili video zapisi koji trenutno postoje u folderu Google Photos korisnika na Drive-u ostati tu gde jesu i promena neće uticati na njih. Jedina promena će biti da se folder više neće automatski ažurirati.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: