U Kini 900 miliona vlasnika mobilnih telefona

PCPress.rs ImageKina je nadomak tome da postane prva zemlja u svetu koja će imati više od devet stotina miliona korisnika mobilnih telefona. Krajem marta je bilo 889 miliona vlasnika mobilnih telefona, što je skok od trideset miliona za jedan kvartal. Procenjuje se da će  ukupan broj korisnika  u maju premašiti devet stotina miliona. Te podatke je objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

Iako je Kina zemlja s najviše vlasnika mobilnih telefona, u Indiji se stopa rasta još brže povećava. Ona je krajem februara imala 791 vlasnika mobilnog telefona, što je ogroman skok od 687 miliona u septembru prošle godine. Poređenja radi, Amerika ima „samo“ 303 korisnika mobilnih telefona.

Analitičari ističu kako je prodaja smart telefona u Kini doprinela povećanju korisnika mreže treće generacije. Iako je 2009. prodat samo dvadeset jedan milion smartfona, taj broj se gotovo utrostručio na šezdeset dva miliona prošle godine. Očekuje se da ove godine broj korisnika smartfona u Kini dostigne devedeset pet miliona. Krajem 2010, u Kini je 303 miliona ljudi koristilo mobilne uređaje za povezivanje na internet, što je veliki skok od 230 miliona prethodne godine.

Pročitajte i:  Kina: Video igre samo tri sata nedeljno

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,