BIZIT 2022

U ponudi Telekoma Tesla tableti sa posebnom aplikacijom za decu – Maša i Raša

Izdavačke kuće Klett i Novi Logos, u saradnji sa kompanijama Comtrade i Telekom Srbija, predstavili su javnosti jedinstveno i savremeno, didaktičko nastavno sredstvo, namenjeno nastavnicima i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Gordana Knezevic Orlic, Klett, Jasmina Stojanovic, Novi Logos, Natalija Jegdic, Telekom Srbija i Marko Bratic, Comtrade

Interaktivni portal nazvan „Maša i Raša“ delo je izdavačke kuće Klett, a licenca za pravljenje takvog portala dobijena je od norveške izdavačke kuće Gyldendal, koja je za ovaj portal, na sajmu knjiga u Frankfurtu, dobila nagradu za Najbolji evropski obrazovni portal.

„Imajući u vidu činjenicu da svetski trendovi pokazuju neverovatno brz prodor tehnologije u sferu obrazovanja, veoma smo srećni što smo uspeli da pružimo nove mogućnosti učenicima od prvog do četvrtog razreda i da ih na sasvim drugačiji, interesantan i interaktivan način motivišemo i približimo im gradivo. Osim toga, zahvaljujući ovom portalu i naši školarci su u prilici da idu u korak sa svojim vršnjacima iz Evrope i da, poput njih, koriste savremene uređaje i internet kao motivaciju za učenje“, izjavila je Gordana Knežević-Orlić, direktorka izdavačke kuće Klett.

Nastavni materijali koji su bili dostupni u štampanom izdanju na nekoliko hiljada stranica, sada su sažeti i nalaze se u TESLA tabletu koji ima mogućnost korišćenja 3G kartice i WiFi konekcije. Samim tim, priprema i  rad sa decom, nastavnicima je znatno olakšan, jer pomoću novog tableta, vrlo lako se mogu pretražiti određeni delovi knjige, preuzeti ili dopuniti informacijama iz drugih izvora. Ovom prilikom, mts je pripremio „Školski paket“ po izuzetno povoljnoj ceni, u kojem je učenicima na raspolaganju 5GB za prenos podataka i tablet po ceni od 1 dinar. Paket će biti dostupan na svim prodajnim mestima, a svaki pretplatnik na taj školski paket dobija i gratis godišnji aktivacioni kod za portal „Maša i Raša“.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Comtrade sa svojim brendom Tesla, na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Evropi IFA 2022
SBB

Tagovi: , ,