TrendMicro

U pripremi je 400 novih igara za Google Stadia streaming servis

Džek Buser, Google Stadia direktor igara, objavio je da 200 razvojnih studija radi na pripremi novih 400 igara za ovaj servis. Igre će biti gotove i predstavljene u narednih nekoliko godina, a očekuje se da će najveći broj biti postavljen na servis tokom 2022. godine.

PCPress.rs Image

Prilikom pokretanja servisa zvaničnici su obećavali da će Stadia imati veliki broj jedinstvenih igara i ambiciozne planove koji uključuju i igranje u 4K rezoluciji, elemente društvenih mreža, kao veliku biblioteku igara. Danas, godinu dana nakon toga, većina ovih obećanja još uvek nije ispunjeno. Trenutno sa na servisu nalazi nešto više od 100 igara, od kojih se tek za nekoliko može reći da pripadaju premium klasi, kao što su Doom Eternal, Borderland 3 i Hotline Miami.

Kako bi povećao raznolikost (i kvalitet) igara, Google je angažovao dva sopstvena game studija, u Montrealu i Los Anđelesu, potpisao je ekskluzivni ugovor sa Harmonix-om, a sklopio je čvrste ugovore i sa mnogim drugim game studijima. Možemo da kažemo da kompanija još uvek nije pokazala svoj pun potencijal cloud gaming-a, a Buser veruje da će naredne dve godine biti ključne u tom procesu.

Pročitajte i:  Lažne usluge: Google lovi prevarante

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,