U prodaji je PC #197

­­Jedan od najlakših načina da unapredite računar je nova grafika – čak i srazmerno jeftina grafička kartica značajno će unaprediti sistem s integrisanom grafikom. U novom broju su čak tri nova mobilna telefona: HTC One, Nokia Lumia 820 i LG Nexus. Ljubitelji ezoterije mogu da pogledaju kako radi terabajt SSD dikova, a ljubiteljima novosti namenjen je prikaz novih AMD Piledriver procesora. Poslovne korisnike sigurno će zanimati šta je novo u Excel-u 2013 i kako da obezbede svoje podatke…

PCPress-197-cover

PCPress-197-content_00Bolja grafika za malo para

Savremeni integrisani grafički adapteri, čak i oni najjeftiniji, pokrivaju potrebe prosečnog korisnika. Ipak, prava grafička kartica pruža mnogo više… a njena cena vas neće uplašiti.

Ostaje samo da izaberete: NVIDIA ili ATI?

PCPress-197-content_01HTC One: Prvi pogled

HTC je ove godine požurio, prikazujući svoj vrhunski smartfon desetak dana pre svetskog kongresa mobilne telefonije u Barseloni. Sva kreativnost se slila u uređaj, dok o imenu nisu mnogo razmišljali – posle One X, One S i One V dobili smo prosto HTC One.

PCPress-197-content_02Excel 2013: Svet kroz brojke

Excel spada u moćne alate čije opcije ostaju tajna za većinu korisnika, koji se zaustavljaju na sumiranju liste. Verzijom 2013 Microsoft ih ohrabruje da naprave ključni korak unapred: moćne opcije za analizu podataka se prosto guraju pred korisnikom, ne čekajući da ih on pronađe na ribbon‑u.

Pročitajte i:  Kursevi za robote koji uče da hodaju

PCPress-197-content_03Nokia Lumia 820

Nokia je bila lider na tržištu mobilnih telefona a Microsoft lider na tržištu pametnih telefona. Sada, radeći u sinergiji, pokušavaju da povrate poljuljane pozicije. Da li će im Nokia 820 to omogućiti?

PCPress-197-content_04Nexus: četvrta generacija

Google želi da uposli što više proizvođača na svom velikom projektu Nexus. Sada je na red došla i kompanija LG, koja je potpisala mobilni telefon zasnovan na novom Android-u: Nexus 4.

PCPress-197-content_05LaCie: Terabajt SSD‑a

SSD diskovi su doneli veoma brz rad, ali su njihovi kapaciteti bili skromni. SSD kombinacija od čitavog terabajta više nije nedostižna, pa smo isprobali LaCie Little Big Quadra SSD.

PCPress-197-content_06AMD Piledriver

Zahvaljujući činjenici da se tržište procesora sastoji iz više segmenata, AMD i dalje ima priliku da se bori za svoj deo kolača. Recimo modelima Piledriver („nabijač“): FX8350 i FX4300.

PCPress-197-content_07Sigurnost na više nivoa

Jesu li vaši podaci sigurni? Na jednostavno pitanje nije lako dati pouzdan odgovor – sigurnost nikada nije potpuna, ali uz malo napora možete je podići na visok nivo. Da vidimo kako.

Pročitajte i:  Haker prodaje alat za skrivanje zlonamernog softvera unutar VRAM -a grafičke kartice

PCPress-197-content

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,