U prodaji je PC Press #231

Nije prvoaprilska šala, stvarno smo štampali 231. broj časopisa “PC”. Oni koji imaju duže pamćenje nego što propisuje twitter, znaju da je to broj koji izlazi tačno 21 godinu nakon prvog broja našeg časopisa. Pošto smo sad “legalni” u svim zemljama, usudili smo se da vam spremimo pravi “spajsi” sadržaj.

pcpress-231-cover

Za ljubitelje gedžeta, spremili smo pregled softvera za Gear VR, kao i malu poučnu priču o tome kako se beleži slika i video od 360 stepeni iz koga ćete nedvosmisleno zaključiti da je VR potpuno ravan.

Od nekoliko novih telefona na našem tržištu, izdvojili smo BlackBerry Priv koji donosi Android OS u BB svet sa sve tastaturom i Huawei Nexus 6P, fablet s velikim i lepim AMOLED ekranom. Sony je izbacio novu seriju ActionCam modela kojima akciju možete da prenosite i uživo, a NEC pokazuje da budućnost projektora s velikom i briljantnom slikom leži u laserskom osvetljavanju DLP čipa.

Da i poslovni svet pati od predoziranja, svedoči sve veća popularnost vizuelizacije poslovnih podataka. Tako jednim pogledom na BI grafikone možete da vidite gde ste grešili, a šta ste dobro radili i šta vam je dalje činiti. Veeam je objavio devetu Availability Suite verziju, pa ako vaše poslovanje zavisi od Interneta, svakako pogledajte šta donosi.

Jedna prava aktuelna tema je “Digitalna demokratija”. Saznali smo da Amerika i Kanada glasaju na sistemima koje je razvila srpska firma.

Nismo zaboravili ni one koji još šuvek žive od džeparca. Da bi došli “do svog hleba”, moraće da završe neke škole, a od IT i poslovnih srednjih škola nema boljeg peciva. Zato je ovo izdanje časopisa “PC” nezaobilazno aprilsko štivo – bar dok ne spremimo sledeći broj.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,