Otvoreni dan Startap akademije u sredu

Startap Akademija, škola tehnološkog preduzetništva kroz koju su u poslednje dve godine prošli neki od najaktivnijih i najuspešnijih regionalnih startapa, ovog meseca prima prijave za treću generaciju svog programa. Ovogodišnje izdanje Startap Akademije  počeće sa radom 18. oktobra, trajaće osam nedelja, i u njoj će svoje mesto naći trideset budućih preduzetnika.

Startap Akademija

 U sredu 17. septembra u Domu Omladine, sa početkom od 18h održaće se veliki otvoreni događaj, koji će okupiti domaće preduzetnike, polaznike programa, ali i investitore koji su ulagali u startape iz prethodnih generacija.

Ovo je prilika za sve koji razmišljaju o upisivanju Startap Akademije a još uvek imate određene nedoumice i pitanja koja se tiču samog programa. Na događaju ćete imati priliku da upoznaju sa alumnijima prve dve generacije Startap Akademije, kao i mnogim od mentora, predavača i investitora okupljenim oko programa.

Na bini će svoja iskustva i znanje podeliti:

Pročitajte i:  Svetski web samit 1. novembra u Lisabonu - odlična šansa za startape

Prisustvo na događaju je slobodno, ali je potrebno da se pre toga prijavite ovde.

Kao što smo vam ranije najavili,  prijave za ovaj program otvorene su pre nekoliko nedelja, a poziv i za ovogodišnju generaciju je kao i do sada, namenjen svim tehnološkim preduzetnicima i onima koji to žele da postanu, bez obzira na to da li su trenutno studenti, zaposleni ili su već započeli svoje preduzetničke karijere. Za učešće u programu nije potrebno prethodno preduzetničko iskustvo ili konvencionalno, fakultetsko obrazovanje – dovoljni su ideja i vizija, dobar tim, i ambicija da kreirate tehnološke proizvode i usluge od globalnog značaja.

Startap Akademija 3

Tokom prve dve generacije Startap Akademije kroz program je prošlo oko šezdeset  polaznika koji su imali prilike da rade sa desetinama predavača i mentora regrutovanih iz redova uspešnih preduzetnika, startap edukatora i investitora. Polaznici Startap Akademije su pokrenuli deset startapa koji još uvek rade i rastu, a 80% njih je obezbedilo investiciju u prvih šest meseci po završetku programa.

Među njima je i FishingBooker, koji se pre nekoliko dana predstavio na Techcrunch Distrupt-u, jednom od najvećih svetskih startap događaja.

Pročitajte i:  Podsticaj Telekoma Srbija za tri perspektivna startapa

Program Startap Akademije evoluira iz godine u godinu na osnovu feedbacka polaznika, mentora i partnera ove startap škole ili pre-akceleratora. Njegova ovogodišnja iteracija je koncentrisana na nekoliko tema od ključnog značaja za razvoj mladih preduzetnika, a to su validacija ideje i Customer Development, istraživanje tržišta, odnosi sa investitorima i pičevanje.

“Obrazovanje preduzetnika je tema koja je kompleksna gotovo koliko je važna, i pretočiti lekcije naučene tokom razvojnog puta jednog uspešnog startapa u struktuiranu programsku formu ne predstavlja lak zadatak. Ipak, čvrsto verujem da je peer-to-peer pristup koji daje najbolje rezultate kada je  preduzetničko obrazovanje u pitanju, odnosno da preduzetnici i oni koji žele da to postanu najviše mogu naučiti iz iskustava svojih kolega. Upravo ovaj pristup koristimo na Startap Akademiji, i dosadašnje iskustvo i rezultati pokazuju da smo na dobrom putu”, rekao je Alex Čović, programski direktor Startap Akademije.

Ukoliko ste zainteresovani za treću generaciju Startap Akademije možete se prijaviti ovde do 24. septembra.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,