TrendMicro

U susret industrijskoj revoluciji 4.0 – Datalab

Datalab grupacija, kompanija za poslovno-informacione sisteme u Jugoistočnoj Evropi, slavi 20 godina od osnivanja. Misija kompanije je da kroz kontinuirane inovacije pruža kvalitetne poslovne informacija svima, čak i najmanjim preduzećima. Pomažu preduzećima pri rastu i implementiranju strategija, i savetuju kako da povećaju svoju dobit kroz optimizaciju poslovnih procesa i automatizaciju radnih operacija.

PCPress.rs Image

Danas krećemo sa industrijom 4.0, pri čemu se računari i automatizacija procesa udružuju u jedno, na nov način. Sa novim algoritmima, veštačkom inteligencijom i samoprogramirajućim računarima, sve će to zahtevati manje i manje ulaznih podataka, truda, tj. interakcije od strane čoveka. Industrija 4.0 uvodi „pametnu fabriku“ u kojoj automatski sistemi nadziru procese i decentralizovano odlučuju. Tehnologijom Internet of Things (IoT) sistemi su danas u mogućnosti da komuniciraju međusobno i, razume se, sa ljudima, u realnom vremenu.

„Tehnološki, želimo i moramo biti deo industrijske revolucije 4.0. Prvo su se pojavile parne mašine koje su olakšale rad naših predaka. Potom je došlo do proizvodnje električne energije, proizvodne linije i pojave masovne proizvodnje. Treća industrijska revolucija došla je u vidu računara, rane automatizacije, mašina i robota koji polako zamenjuju ljude u radno-intenzivnim zadacima.“ rekao je Moreno Rodman, izvršni direktor preduzeća.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Da li knjigovođe mogu da preuzmu i potvrde eFakturu za svog klijenta?
SBB

Tagovi: , , ,