VMware-vForum

Uber drastično smanjio vožnje

Kompanija Uber je na sastanku sa svojim investitorima 19. marta donela zaključak da je epidemija Korona virusa teško pogodila njihovo poslovanje. Samo primera radi, u Sijetlu, gradu koji je teško pogođen epidemijom navedenog virusa, broj rezervacija pao je za više od 70%.

uber smanjio broj vožnji

Broj revezervacija pao za više od 50% u svim gradovima

Za ostale gradove, Uber nije objavio statistiku, ali se smatra da je broj rezervacija u svim gradovima gde posluju opao za preko 50%. Tu su uključeni San Francisko, Los Anđeles i Njujork. Iz kompanije najavljuju da će i ostali gradovi u svetu pokazati sličnu statistiku sa par procenata razlike. Deluje da će svaki od njih ići u istom pravcu, bar prvi parametri tako pokazuju. Predstavnik Ubera izjavio je da su “ovo zaista, zaista nesigurna i čudna vremena.”

Podaci Edison Trends-a pokazuju da su Amerikanci u poslednjih par nedelja smanjili troškove usluga vožnje za oko 21%, pa su time pogođene kompanije poput Ubera i Lyfta. U ispitivanju vozača ovih servisa zaključak je da ljudi troše i do 80% manje novca, pa su tako njihove zarade drastično pale. Takođe se među informacijama o Uberu proteže i ona da nikad nisu imali profitabilan kvartal, pa se postavlja pitanje kako i na koji način će preživeti ovu krizu. U Uberu su sigurni da će prevazići ove probleme, i da imaju na raspolaganju oko 10 milijardi dolara za ovakve situacije, plus 1,5 milijardi za završetak akvizicija Careem-a i Cornershop-a.

Pročitajte i:  Uber izgubio 5.9 milijardi dolara

Do sada je od Korona virusa obolelo preko 284,000 ljudi, a umrlo njih preko 11,800. Brojke su izuzetno zabrinjavajuće, pogotovo ako se uzme u obzir da su otkazane sve velike konferencije, sajmovi, sportske lige, takmičenja, filmske premijere, ali i to da je ovim virusom pogođeno preko 150 zemalja sveta.

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,