PC Press Hosting 2020

Uber drastično smanjio vožnje

Kompanija Uber je na sastanku sa svojim investitorima 19. marta donela zaključak da je epidemija Korona virusa teško pogodila njihovo poslovanje. Samo primera radi, u Sijetlu, gradu koji je teško pogođen epidemijom navedenog virusa, broj rezervacija pao je za više od 70%.

uber smanjio broj vožnji

Broj revezervacija pao za više od 50% u svim gradovima

Za ostale gradove, Uber nije objavio statistiku, ali se smatra da je broj rezervacija u svim gradovima gde posluju opao za preko 50%. Tu su uključeni San Francisko, Los Anđeles i Njujork. Iz kompanije najavljuju da će i ostali gradovi u svetu pokazati sličnu statistiku sa par procenata razlike. Deluje da će svaki od njih ići u istom pravcu, bar prvi parametri tako pokazuju. Predstavnik Ubera izjavio je da su “ovo zaista, zaista nesigurna i čudna vremena.”

Podaci Edison Trends-a pokazuju da su Amerikanci u poslednjih par nedelja smanjili troškove usluga vožnje za oko 21%, pa su time pogođene kompanije poput Ubera i Lyfta. U ispitivanju vozača ovih servisa zaključak je da ljudi troše i do 80% manje novca, pa su tako njihove zarade drastično pale. Takođe se među informacijama o Uberu proteže i ona da nikad nisu imali profitabilan kvartal, pa se postavlja pitanje kako i na koji način će preživeti ovu krizu. U Uberu su sigurni da će prevazići ove probleme, i da imaju na raspolaganju oko 10 milijardi dolara za ovakve situacije, plus 1,5 milijardi za završetak akvizicija Careem-a i Cornershop-a.

Pročitajte i:  Trećina developera odložila lansiranje svojih igara zbog virusa korona

Do sada je od Korona virusa obolelo preko 284,000 ljudi, a umrlo njih preko 11,800. Brojke su izuzetno zabrinjavajuće, pogotovo ako se uzme u obzir da su otkazane sve velike konferencije, sajmovi, sportske lige, takmičenja, filmske premijere, ali i to da je ovim virusom pogođeno preko 150 zemalja sveta.

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: ,