N Central domination

Uber kupio Postmates

Uber je po najnovijim informacijama kupio kompaniju Postmates za dostavu hrane, i to u iznosu od 2,65 milijardi dolara. Očekuje se da će baš ova akvizicija pomoći Uberu da se učvrsti na drugom mestu najvećeg dostavljače hrane u Sjedinjenim Američkim Državama, odmah iza DoorDash-a.

uber kupio postmates

Iako nisu uspeli da kupe startap GrubHub, ova akvizicija deluje kao dobra utešna nagrada. Takođe, ovo pomaže Uberu da poboljša svoju poziciju u Los Anđelesu i na jugozapadu Sjedinjenih Američkih Država, gde su ove usluge izuzetno popularne.

Ujedinjenje omogućava veće tržište i bolju poziciju

Uber Eats i Postmates će imati jednog generalnog direktora koji će rukovoditi kompletnim operacijama i poslom. Tako da je odlučeno u Uberu, matičnoj kompaniji koja je vlasnik obe franšize. Postmates su krenuli sa dostavom hrane 2011. godine, ali su bili daleko iza DoorDash-a, GrubHub-a i Uber Eats. Sada, novom akvizicijom Ubera, preskočiće konkurenciju i postati drugi, odmah iza DoorDash-a.

Za sada i Uber i Postmates posluju sa negativnim rezultatima, a samo je Uber u prvom kvartalu 2020. godine izgubio 2,9 milijardi dolara zbog krize izazvane epidemijom Korona virusa. Kompanije za dostavu hrane, koje se oslanjaju na radnike na otvorenom, nije teško definisati, izuzev perspektive potrošača i cena. Na ovakvom tržištu veći uglavnom kupuju manje, kako bi mogli da kontrolišu troškove i cene, a sve to na potencijalnu štetu restorana, korisnika i posebno radnika.

Pročitajte i:  Uber od sada nudi usluge električnih vozila u 25 gradova

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,