Uber plaća odštetu slepoj ženi u iznosu od 1.1 milion dolara

Uber je 2014. godine tužen zbog diskriminacije slepih osoba i njihovih pasa vodiča, nakon čega je kompanija dve godine kasnije pristala da promeni svoju odluku i plati odštetu od 2,6 miliona dolara. Iako je firma 2016. godine platila kaznu, situacija se očigledno i dalje nije popravila.

Uber plaća odštetu slepoj ženi u iznosu od 1.1 milion dolara

Vozači diskriminisali osobe sa invaliditetom

Naime, Lisa Irving je slepa osoba koja je optužila Uber jer je bila izložena poniženjima vozača koji su se loše ophodili prema njoj i njenom psu. Uber će sada platiti dodatnih 1.1 milion dolara slepoj klijentkinji. Sudija ovog slučaja je zaključio da je Uber omogućio vozačima koji su diskriminisali osobe sa invaliditetom da nastave da voze bez disciplinskih mera. Kompanija se u pojedinim slučajevima zalagala za zadržavanje vozača na Uber platformi uprkos žalbama za diskriminaciju.

Lisa Irving je dobila odštetu u vrednosti od 1.1 milion dolara, ali od ukupne sume 805,313 dolara ide na pravne usluge, uključujući advokatske troškove. Gospođa je u svom iskazu navela da je često kasnila na posao, propustila proslave, kao i da je nekoliko puta ostavljena u mraku, na kiši i pored puta. Lisa tvrdi da su je vozači Uber-a odbili najmanje 60 puta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: