ePlaneta

Ubisoft najavljuje planove za razvoj blokčejn igara

Ubisoft je zvanično najavio svoju nameru da razvije NFT i blokčejn igre „play-to-earn“.

PCPress.rs Image

Francuski izdavač istražuje Blockchain igre od najmanje 2018. godine

Rukovodioci su nekoliko puta pokrenuli temu blokčejn igrica u izveštaju o zaradi i tokom samog poziva. Francuski izdavač je jedan od najvećih investitora koji stoji iza nedavne neočekivane dobiti od 65 miliona dolara kompanije Animoca Brands za kripto igre. Ali Ubisoft se bavi tehnologijom blockchain-a kroz svoju laboratoriju za strateške inovacije od 2018. godine i jedan je od osnivača Blockchain Gaming Alliance. Kripto igranje je sporno pitanje u poslednje vreme. Steam je prošlog meseca zabranio sve igre koje sadrže NFT ili kriptovalute sa svoje platforme.

Još je prerano pretpostaviti kakav će biti Ubisoft-ov doprinos kripto igrama — bilo da ubacuje NFT-ove u strukturu nagrada svojih open-world behemoths-a, ili stvara potpuno nove blokčejn igre. Kada se postavi pitanje dobro dokumentovanog uticaja kriptovaluta na životnu sredinu, Ubisofta kaže da je još uvek u ranim fazama istraživanja tehnologije, i da to naravno uključuje „uticaj na okruženje“. Ali takođe je vredno podsetiti da NFT-ovi nisu samo razarajući po životnu sredinu – oni su loši u onome što su nameravali da urade, stvarajući Steam tržište koje ne pruža zaštitu ili sigurnost za digitalne umetnike.

Pročitajte i:  Ubisoft - glumac Princa od Persije zamenjen 

Najava dolazi usred unutrašnjih tenzija u Ubisoftu, pošto su radnici ovog vikenda tražili brže ustupke od rukovodstva nakon što se činilo da Activision konačno popušta svojim radnicima. 16 meseci nakon što su počele optužbe za zloupotrebu i nedolično ponašanje, neki zaposleni u Ubisoftu smatraju da je izdavač uložio malo ili nimalo napora da popravi kulturu kompanije.

Izvor: Pcgamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,