BIZIT 2022

Ubisoft spaja gejmersku industriju i naučna istraživanja

Developeri video-igara su se bavili istraživanjem veštačke inteligencije mnogo pre nego što je to postao trend u industriji tehnologije. Međutim, bilo je veoma malo istraživanja povezanih sa naučnom zajednicom. Ubisoft nastoji da to promeni otvaranjem La Forge, novog krila u svom AI sektoru, u kojem će na zajedničkim projektima raditi naučnici i developeri video-igara, od čega bi obe strane trebalo da imaju koristi.

PCPress.rs Image

Ubisoft kao primer ističe rad na kreiranju pejzaž San Francisko zaliva za potrebe igrice Watch Dogs 2. U igrici su prikazana autonomna vozila i pešaci koji funkcionišu u urbanom okruženju, što predstavlja potencijal za naučnike koji rade na razvoju autonomnih vozila. Naučnicima će biti lakše da testiraju kako se autonomna vozila ponašaju u slučaju gužve, bez potrebe da postavljaju vozila u realno okruženje. U isto vreme, napredak u naučnom istraživanju autonomnih vozila može da doprinese njihovoj većoj verodostojnosti u igricama.

Drugi deo saradnje odnosi se na razvoj robota koji hodaju i pokreću se mnogo realističnije. Budući da je La Forge tek osnovan, teško je predvideti da li će projekti biti uspešni i da li će obe strane biti zainteresovane za saradnju na duže vreme.

Pročitajte i:  Prodaja video igara u padu nakon dugo godina konstantnog rasta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,