Ugašen analogni signal u Vršcu

Isključivanje analognog signala na emisionoj stanici Vršački breg i priključivanje na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa, danas je obeležilo početak nove, digitalne ere, uz prisustvo  Rasima Ljajića, potpresednika u Vladi Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija i Branka Gogića, v.d. direktora  Javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

P1010597_f863

 „Gašenjem analognog signala ovde u Vršcu, ponosan sam na ispunjavanje rokova u jednom od najvećih poduhvata, tehnološkog revolucionarnog napretka u emitovanju televizijskog signala, čime se Srbija približava tehnološkom razvitku zemalja u Evropskoj uniji.

Preduzeće ETV uspešno sprovodi revoluciju u emitovanju i veoma sam ponosan na tim ljudi koji obavlja ovaj zahtevan proces, kao i na partnerstvo u ovom projektu sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija“, izjavio je Branko Gogić, v.d. direktora javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

Završetak procesa digitalizacije je planiran do 17. juna, kada će 95 % Srbije biti pokriveno digitalnim signalom kako je i propisano Ženevskom konvencijom.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Komentar: Digitalizacija kao podrška održivom razvoju
SBB

Tagovi: , ,