BIZIT 2022

Ugašen je Nintendo Wii Shop kanal

Kao što je najavljeno još 2017. godine, Nintendo je 30. januara ugasio Wii Shop kanal. Njegov kraj najavljen je još 26. marta 2018. godine, od kada nije bilo moguće dodavanje Wii bodova za kupovinu igara. Korisnici Wii konzole su sada onemogućeni i da preuzimaju digitalne naslove ili da prenose sadržaj sa Wii konzole na Wii-U. Drugim rečima, klasična Wii konzola sada je degradirana gotovo na nivo offline Wii mini konzole.

PCPress.rs Image

Wii Shop kanal otvoren je u decembru 2006. godine i bio je veliki uspeh za Nintendo. On je obezbedio mogućnost preuzimanja digitalnih medija na konzole korisnika, oslobađajući ih potrebe za kupovinom fizičkih kopija igara, što je u to vreme bila velika novost.

Naravno, ta funkcionalnost i dalje postoji za korisnike Wii U ili Wii Switch konzola, jer oni koriste eShop, direktnog naslednika Wii Shop kanala, naravno sa mnogim unapređenjima sistema. Ovo je definitivan dokaz da Wii polako odlazi u istoriju, iako predstavlja najdugovečniju aktivnu konzolu, za koju se i danas mogu kupiti nove igre.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,