Top50 Glas publike

Ujedinjeni protiv spam poziva

U zavisnosti od toga koji telefon koristite, u aplikaciji za biranje projeva (Phone, Dialer) verovatno imate opciju Spam brojeva. Ovo je nešto što je Google implementirao sistemski kroz jednu od Android verzija, a i nemate neki od Google modela, većina proizvođača nudi neki vid zaštite od spam poziva, ili neželjenih poziva. Bilo da vas neko iz banke juri za ratu za kredit, ili vas proganja bivši momak, ili vam jednostavno traže tri minuta da pričate o “novim proizvodima koji su sad na specijalnoj akciji”, postoji mogućnost da takve brojeve proglasite za spam.

Screenshot_2016-07-26-11-50-01Za sada novi Spam filteri rade na Nexus i One Plus telefonima, sa najnovijom verzijom Google Phone aplikacije, sa napomenom da je potrebno uključiti Caller ID opciju, da bi vas Google obaveštavao da li je dolazeći poziv potencijalni spam. Moguće je obeležiti broj kao da je greškom proglašen za spam, odnosno dodati bilo koji broj iz liste poziva/imenika za spam. Google će Spam pozive obeležavati drugom bojom, pa će vam već na prvi pogled biti jasno da li je dolazeći poziv spam ili ne.

Pročitajte i:  Google olakšava pretrage u vezi sa Svetskim prvenstvom u fudbalu

Detaljnije informacije i podešavanja možete videti na zvaničnoj Google stranici. Po svemu sudeći broj globalno postaje spam ako ga veliki broj korisnika proglasi za spam, pa je moguće da će uterivači dugova i call centri uskoro biti u ozbiljnom problemu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,