BIZIT 2022

Uključi, isključi: Microsoft saveti za Windows 10 korisnike

Svako je bar jednom u svom tehnološkom životu čuo savet poput „Restartuj“, ili „Uključi, isključi“, a kada su u pitanju problemi sa računarima, te drugim uređajima. I dok se ovakvi saveti od običnih građana očekuju, pomalo je neobično kada stignu od Microsoft-ovog tima za podršku.

PCPress.rs Image

Windows 10 Pro i Enterprise nedavno su počeli da dobijaju upravo ovakve savete, a nakon što su primetili probleme u okviru verzija 1903, 1909 i 2004. Windows 10 Home korisnici su ostali pošteđeni ovog problema, koji je u vezi sa bezbednošću pogođenih uređaja, te tako nisu dobili preporuke koje bi mogle da se svrstaju u kategoriju „nadrilekarstvo u računarstvu“.

Windows Defender, opet

Problem nastaje kada korisnik pokuša da otvori Windows Defender Application Guard (WDAG) ili Windows Sandbox, a manifestuje se u obliku poruke “not found“. Tako su žrtve ostajale nezaštićene, budući da mnogi ove sisteme koriste za zaštitu od napada, a posebno Windows Sandbox – izolovano okruženje u kojem se testiraju sve sumnjive aplikacije.

Pročitajte i:  Microsoft Teams Meetings omogućava izdvajanje deljenog sadržaja u poseban prozor 

PCPress.rs Image

Oni koji su probleme prijavili dobili su neobičnu preporuku, budući da im se savetovalo da restartuju uređaje, što je savet koji se najčešće dobija od laika. Time je još jedan Windows 10 problem dobio duhovit zaplet, a u procesu koji uopšte nije smešan.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,