Uklonjeni policijski automobili iz Fortnitea

Epic Games je kao istaknuti studio za razvoj video igara odlučio da pruži podršku kulturnim promenama koje se dešavaju u Sjedinjenim Američkim Državama. Gejmeri izveštavaju da je Epic odlučio da ukloni sve policijske automobile iz njihove igre Fortnite, a Wall Street Journal smatra da je to njihov odgovor na proteste #BlackLivesMatter zbog policijskog nasilja.

uklonjeni policijski automobili iz fortnite igre

Industrija video igara pružila podršku pokretu

I dok su GTA Online i Red Dead Online privremeno obustavili igre, Call of Duty: Modern Warfare uputio javnu podršku pokretu #blacklivesmatter, Epic Games je odlučio da izbaci sve policijske automobile iz igre Fortnite. Međutim, kompanija je ranije objavila da neće zabranjivati igračima političke govore.

Ovo je do danas najnoviji primer kako se studiji za razvoj video igara suočavaju sa trenutnom političkom situacijom. Iako igre često sadrže političke komentare, bilo u svom sadržaju, bilo od strane igrača, kompanije se često ustručavaju da podrže bilo koju poziciju kako ne bi izgubili potencijalne igrače. Ubisoft je na primer tvrdio da je Division 2 bila apolitična igra uprkos vidljivim političkim temama. Epic je možda u sličnom i teškom položaju, jer ima puno igrača i prihode, a ako zauzme bilo koju od strana, izgubiće deo profita i korisnika.

Pročitajte i:  Trejler za film Kristofera Nolana biće prikazan u igri Fortnite

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.