Ikotek

Ukradeni podaci 100 miliona korisnika Quora portala

Jedan od najvećih svetskih sajtova za pitanja i odgovore, Quora, objavio je danas da je bio meta hakerskog napada u kome su ukradeni podaci više od 100 miliona njihovih registrovanih korisnika. CEO Quora-e, Adam D’Anđelo objavio je da su kompromitovani podaci koji sadrže imena, email adrese, enkriptovane pristupne šifre, informacije importovane iz povezanih mreža, pitanja, odgovori, komentari, ocene korisnika, privatne poruke…

PCPress.rs Image

Problem je otkriven 30. novembra i još uvek se istražuje kako je do njega došlo. Takođe, iako su sve šifre hašovane i ne mogu se koristiti, sistem je primorao sve korisnike da ih promene. Informacije o tome su poslate korisnicima sistema putem mailova, a dostupne su i na FAQ stranici Quora-e.

D’Anđelo je rekao da do upada nije došlo preko krađe identiteta, jer portale ne čuva podatke tog tipa (kao što su brojevi kreditnih kartica ili matični brojevi građana). Takođe, izjavio je da nisu uspeli u svojim nastojanjima da se takve stvari izbegnu, ali će sve uraditi da do njih ne dođe ponovo.

Pročitajte i:  Novi hakerski napad na Sony

Izvor: New Jork Times

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,