BIZIT 2022

Pregled Android aplikacija – Ulaz slobodan

Ako tražite kako da kvalitetno provedete slobodno vreme, a pri tome niste u prilici da odvojite pola prosečne plate za to, preporučujemo da preuzmete program Ulaz slobodan (goo.gl/hTnvA2, 425 KB) autora Saše Slavnića. Aplikacija će vam reći gde se u glavnom gradu održavaju manifestacije koje su za posetioce besplatne.

Ulaz slobodanVeć po otvaranju program će ekran mobilnog uređaja ispuniti spiskom aktuelnih manifestacija. Nažalost, dobićete informacije samo za tri‑četiri dana unapred i to bez mogućnosti da menjate interval prikaza ili na bilo koji način utičete na ispis podataka. Ulaz slobodan prikazuje podatke za sve dostupne manifestacije za koje zna u tom momentu i stavlja ih u jedinstvenu listu (ne postoji mogućnost sortiranja, podele po kategorijama, pretrage…).

Događaji su predstavljeni thumbnail‑om i osnovnim tekstualnim informacijama – nazivom, datumom, vremenom i mestom održavanja. Ukoliko želite da dobijete više podataka, dodirnite liniju sa željenim event‑om. U većini slučajeva dobija se nešto opširniji tekstualni opis, ali i pristup dodatnim opcijama. Saznanje o održavanju neke manifestacije može se podeliti s prijateljima putem društvenih mreža, na raspolaganju je mapa na kojoj možete da vidite gde se održava događaj, a tu je i mogućnost automatskog kreiranja podsetnika i označavanja datuma u kalendaru, te otvaranje sajta (ako ga ima) manifestacije.

Pročitajte i:  iPhone prestigao Android na tržištu pametnih telefona u SAD

Ulaz-slobodan-QRIako nudi samo osnovne informacije i ne ističe se mogućnostima, Ulaz slobodan je korisno pomagalo kada u džepu nemate novca a voleli biste da pogledate neku predstavu ili prisustvujete koncertu. Imajte na umu da program i njegov autor ne utiču na kvalitet ponuđenih event‑ova već ih jednostavno prezentuju korisniku.

(Objavljeno u časopisu connect #34)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,