Unapređenje poslovanja privrednih društava i preduzetnika kroz infrastrukturu kvaliteta

Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Institutom za standardizaciju Srbije i GIZ, organizovala je okrugli sto, održan 22. jun 2016. godine, na temu unapređenja poslovanja malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika kroz infrastrukturu kvaliteta.
priv komora srbijeNakon uvodnih obraćanja predstavnika Ministarstva privrede (Sektor za infrastrukturu kvaliteta i bezbednost proizvoda na tržištu), Razvojne agencije Srbije i dr Stephana Heiecka, rukovodioca GIZ ACCESS projekta, učesnicima se obratio Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, koji je govorio o značaju nove organizacije Komorskog sistema Srbije za MSPD. mala, srednja i mikro preduzeća.
Institut za standardizaciju Srbije istakao je značaj standardizacije i ulogu trening centra Instituta u edukaciji privrednika, kroz pozitivno iskustvo Idvorski laboratorije. Nakon toga, Helmut Mairhofer iz GIZ-a govorio je o doprinosu nemačke tehničke saradnje (GIZ-PTB) unapređenju infrastrukture kvaliteta u Srbiji u proteklom, ali i narednom periodu, a predstavnici Ministarstva privrede prezentovali su nove tehničke propise u ovoj oblasti.

Aleksandar Vukalović

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: