BIZIT 2022

UNICEF Inovacioni fond poziva blockchain startap kompanije da se prijave za finansiranje

UNICEF-ov Inovacioni fond otvorio je poziv za startap kompanije koje se bave razvojem tehnologija koje imaju potencijal da pomognu čovečanstvu. Iznos finansiranja je do 100.000 američkih dolara koje su dostupne u dolarima ili kriptovaluti, bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama, a UNICEF Inovacioni fond uz finansiranje, obezbeđuje i mentorstvo.

PCPress.rs Image

Imajući u vidu situaciju na globalnom tržištu, kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom Covid-19, rešenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama šire zajednice danas su važnija nego ikad.

Ko može da se prijavi?

Pravo da se prijave imaju timovi iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, a startapi iz Srbije dodatne informacije mogu dobiti na srpskom jeziku, jer je UNICEF Srbija obezbedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa. Na konkurs se mogu javiti sve startap kompanije koje poseduju funkcionalni blockchain prototip otvorenog koda i koje su registrovane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a.

UNICEF Inovacioni fond želi da finansira kompanije koje razvijaju softverska rešenja zasnovana na blockchain tehnologiji. Startapi koji se bave obradom podataka, finansijskim rešenjima, povezivanjem i osnaživanjem imaju prvenstvo. Podaci pomažu UNICEF-u da utvrdi obrasce, donosi odluke i sistemski rešava probleme na globalnom nivou. Kod finansijskih rešenja, važno je da ona omogućavaju ljudima da koriste, zarade i čuvaju kriptovalute i da su transparentna, dok je kod povezivanja i osnaživanja fokus na zajedničkom radu na transparentan i odgovoran način i decentralizaciji poslovnih aranžmana.

Pročitajte i:  Startup klinika: Obična ljudska priča

Važno je napomenuti da finansiranje nije ograničeno na ove oblasti i da su u fokusu one kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger – DLI) na nove i revolucionarne načine, koja je prilagodljiva i globalno primenljiva.

UNICEF Inovacioni fond obezbeđuje:

  1. Finansiranje u ranoj fazi do 100.000 dolara. Ulaganja su namenjena testiranju prototipova i proceni rešenja, kako bi se stiglo do faze u kojoj kompanija ima dokaz da je njihovo rešenje delotvorno.
  2. Kripto-finansiranje. Odabrana startap preduzeća imaju priliku da jedan deo finansija dobiju u kriptovaluti. UNICEF-ov Kriptofond realizuje sredstva u valutama bitcoin i ether.
  3. Poslovni rast. Fond koristi mentorsku mrežu koja pomaže timovima da razviju svoje poslovne modele i strategije, kako bi obezbedili kompanijski rast uz održivo povećanje dobiti.
  4. Mreže i platforme. Inovacioni fond ima svoj tim za blokčejn tehnologiju i računarsku nauku, koji ima pristup korporativnim partnerstvima.
  5. Razvoj proizvoda i tehnologije. Korisnik ulaganja dobija tehničku podršku Inovacionog Fonda i posvećenih eksperata i mentora koji im pomažu u proceni i poboljšanju njihovih rešenja.
  6. Maksimalni uticaj. Kao vodeća svetska organizacija u radu sa decom, UNICEF ima mrežu stručnjaka i partnera u svim lokalnim kancelarijama, koji mogu da daju relevantne savete zasnovane na lokalnom iskustvu i da obezbede partnerstva koja su potrebna kako bi se došlo do većeg broja korisnika.
Pročitajte i:  Prva blockchain igra stiže u Epic Store

Rok za prijavu otvoren je do 27. jula, a kompanije koje uđu u uži izbor biće kontaktirane sa zahtevom da dostave detaljniju ponudu, a da biste se prijavili, kliknite ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,