BIZIT 2022

Uni­docs Bu­si­ness Box: Idealno rešenje za preduzetnike

Predstavljamo Unidocs Business Box grupu rešenja za upravljanje ljudskim resursima i obračun zarada, koje je realizovala kompanija OSA Računarski inženjering.

PCPress.rs Image

U plejadi ponuda ERP rešenja, preduzetnici se susreću s problemom odabira odgovarajućeg softvera za podršku svog poslovanja. Često isto rešenje ne mora biti prihvatljivo ni u slučajevima kada se preduzeća bave istom delatnošću, jer na specifičnost potreba utiču i način poslovanja, kao i poslovno okruženje. Sve to je navelo kompaniju OSA da Unidocs Business Box kreira rešenje koje će korisnicima dati mogućnost da oblikuju ERP prema potrebama svog poslovanja i to tako što će na Unidocs DMS rešenje, kao platformu, implementirati ERP module UniDocs Business Box‑a prema svojim potrebama.

UniDocs Business Box moduli za finansijsko i robno poslovanje, proizvodnju, upravljanje resursima, upravljanje kadrovima i druge funkcije uređuju različite segmente poslovanja i mogu se implementirati pojedinačno za određenu grupu poslova ili tako da pokriju celokupno poslovanje preduzeća. Ovog puta vam predstavljamo Unidocs Business Box grupu rešenja za upravljanje ljudskim resursima i obračun zarada.

Pročitajte i:  PANTHEON proslavio 25 godina postojanja

PCPress.rs Image

Univerzalna evidencija

Rešenje za upravljanje ljudskim resursima omogućava vođenje svih podataka o organizaciji poslovnog sistema, evidenciji i preciznom opisu radnih mesta, privremeno i stalno zaposlenim licima, bivšim zaposlenima, članovima njihovih porodica, kao i kandidatima za zaposlenje i drugim licima koji predstavljaju deo kadrovskog potencijala preduzeća. Rešenje podržava rasporede na radna mesta i/ili projektne timove, kao i sve promene izazvane različitim vrstama odsustva ili posebnih zadataka. Sistem automatizuje procese u vezi s planiranjem, angažovanjem i praćenjem kadrova, planiranjem i definisanjem organizacije i radnih mesta, usavršavanjem kadrova kroz obavezne i dopunske obuke.

PCPress.rs ImageUnidocs modul za upravljanje kadrovima, pored vođenja svih relevantnih podataka o zaposlenom, ima mogućnost pridruživanja i neograničenog broja potrebnih dokumenata koji nastanu u toku njegovog angažovanja u kompaniji. Pored standardnih dokumenata, kao što su kopija lične karte, kopija radne knjižice, razne potvrde i obrasci, postoje i specijalno razvijeni inteligentni dokumenti za evidentiranje svih prisustva i/ili odsustva s rada, uključujući bolovanja, godišnje odmore, prekovremeni rad, noćna dežurstva, plaćena i neplaćena odsustva s rada, itd. Omogućeno je automatizovano kreiranje i ažuriranje Ugovora o radu, kao i njegovo ulančavanje sa svim promenama izazvanim ponudama za aneks i aneksima ugovora o radu.

Pročitajte i:  Gde čuvate svoje podatke

PCPress.rs Image

Prisustvo na poslu

Modul obuhvata i kompletnu funkcionalnost za automatizovano evidentiranje i praćenje prisustva na radu kroz vođenje pojedinačnih ili grupnih karneta, a korisnik može birati da li će se evidencija voditi polazeći od neto, bruto ili ugovorene cene rada. Omogućeno je određivanje i vođenje varijabilnih delova naknade za rad (troškovi prevoza, topli obrok, itd.), kao i određivanje svih standardnih dodataka, odbitaka i obustava koji zajedno čine osnov za obračun plate za određeni period. Nakon zaključavanja željenog obračunskog perioda, omogućeno je generisanje elektronskih naloga za plaćanje i elektronske poreske prijave. Na taj način olakšano je dostavljanje podataka bankama preko kojih se vrši plaćanje.

PCPress.rs Image

Na osnovu unetih podataka omogućeno je kreiranje najrazličitijih izveštaja za određeni period (npr. o vrednostima isplaćenih poreza, doprinosima, itd.) kako bi se dobio uvid o utrošenim sredstvima. Iz rešenja je dostupan i veliki broj zakonom propisanih obrazaca poput OZ‑7, NZ‑1, OZ‑10….

Korisne adrese:

OSA Računarski inženjering
www.unidocs.rs

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog ERP rešenjima. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,