TrendMicro

United Grupa postaje član izvršnog odbora udruženja ETNO

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, postala je jedna od 13 članica Izvršnog odbora Udruženja evropske mreže telekomunikacionih operatora (ETNO), uz kompanije Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, BT, Telenor, Telia, TAG i KPN.

PCPress.rs Image

Tokom generalne skupštine udruženja evropskih telekomunikacionih operatora u Skoplju, ETNO je definisala strategiju za 2023. godinu i donela nekoliko upravnih odluka.

Srećni smo što ćemo zajedno sa evropskom institucijom kao što je ETNO raditi na izgradnji boljeg zakonodavnog i regularnog okvira koji će pružiti podsticaj telekomunikacionim kompanijama da investiraju u najsavremeniju infrastrukturu i unapređenje digitalnih usluga za naše korisnike. Ovo je jasno priznanje vrednosti United Grupe u evropskom digitalnom ekosistemu”, izjavila je Dragica Pilipović Chaffey, potpredsednica United Grupe za korporativne poslove.

U naredne tri godine dr Janet Zaharieva, savetnica Upravnog odbora za regulatorna pitanja kompanije Vivacom, predstavljaće United Grupu u Izvršnom odboru udruženja ETNO zajedno sa drugim vodećim telekomunikacionim operatorima u Evropi.

ETNO je glavno strateško udruženje evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža, a njene članice su okosnica digitalnog napretka Evrope. United Grupa članstvom u ETNO dobija glas za ključne odluke koje utiču na budućnost sektora telekomunikacija.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

Ovim imenovanjem, Grupa će aktivno učestvovati u kreiranju budućnosti sektora telekomunikacija i doprineti ciljevima ETNO-a za 2023. godinu koji uključuju osnaživanje zajednica kroz pristup inkluzivnoj digitalnoj infrastrukturi i uslugama, istovremeno omogućavajući značajno smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *