N Central domination

Univerzitet Keele odabrao kompaniju Vertiv za energetski visoko efikasnu zaštitu napajanja data centra

Kompanija Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, odabrana je od strane Univerziteta Keele u Staffordshireu, Ujedinjeno Kraljevstvo, kako bi im pružila distribuciju za energetski visoko efikasnu neprekidni sistem napajanja (UPS) uz baterijski back-up. Nova rešenja menjuju zastarelu opremu u njihovim data centrima, a Vertiv očekuje da će igrati važnu ulogu u strategiji dekarbonizacije na nivou cele institucije.

PCPress.rs Image

Univerzitet Keele dugogodišnji je kupac kompanije Vertiv, a njihovu saradnju prepoznali su stručnjaci iz industrije u sklopu dodele DCS 2022. nagrada, gde je ovo partnerstvo nagrađeno priznanjem Data Centre Sustainability Project of the Year. S ovim novim ugovorom, Vertiv će zameniti zastareli UPS univerziteta s novim skalabilnim, efikasnim rešenjem koje štedi prostor. Kompanija Vertiv će takođe osigurati modularno rešenje za baterije koje će pomoći u održavanju stabilnog napajanja tokom prekida rada i out-of-spec ulazne snage, osiguravajući efikasno upravljanje obnovljivom energijom proizvedenom na lokaciji.

U poslednjih šest godina, Univerzitet Keele uložio je više od 1.2 miliona funti kako bi smanjili karbonski otisak u skladu s vlastitom vizijom da do 2030. godine postignu karbonsku neutralnost. Osim sprovođenja prvog ispitivanja mešanja vodonika unutar plinske mreže u Ujedinjenom Kraljevstvu i testiranja novih pametnih energetskih tehnologija, Univerzitet Keele sada proizvodi vlastitu obnovljivu energiju na lokaciji zahvaljujući solarnim panelima i vetroelektranama koje dovode energiju u mini-mrežu kampusa. Iz perspektive distribucije električne energije, kampus funkcioniše kao mali grad. Potreba Univerziteta Keele bila je minimizovati gubitke, dok se energija prenosi iz mreže na UPS pa onda dalje na IT opterećenje, te iskoristiti prednosti nove generacije baterija.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Data centri i IT infrastruktura

Kao deo plana za modernizaciju dva data centra Univerziteta, tim stručnjaka u Keelu iskoristiće Vertiv Liebert APM UPS s 400 kVA kapacitetom u N+1 konfiguraciji. Novi UPS pruža pouzdanu topologiju napajanja s dvostrukom reaktivacijom koja koristi inovativni dizajn bez transformatora, što rezultira energetskom efikasnošću od 96%, a može se povećati na 99% korišćenjem ECO načina rada. Važno je da novi UPS donosi više kapaciteta s manjim karbonskim otiskom, dok svaka od novih jedinica koristi prefabrikovanu modularnu i skalabilnu konfiguraciju s pomoćnim ormarima dizajniranim za uštedu prostora i troškova u odnosu na prethodne konfiguracije.

Kompanija Vertiv će takođe zameniti banku zastarelih olovno kiselinskih baterija s modernim, rack-based, zasebnim ormarima za baterije. Novi baterijski moduli mogu se dodati ili zameniti bez prekida rada ili rizika za povezanu opremu, kada UPS ne radi na bateriju. Svaki baterijski modul ima nadzor i postavke koje ga izoluju u slučaju kvara baterije. Nizovi baterija spojeni su paralelno kako bi se osiguralo sigurnosno vreme i/ili redundancija.

„Nije preterano reći da je naše partnerstvo s kompanijom Vertiv ključno za Univerzitet. Održivost je ugrađena u sve što radimo u Keeleu, a novi UPS i baterijski moduli igraće važnu ulogu u ispunjavanju naših ambicija vezanih za uštedu energije. Oni će takođe pomoći u tome da se omogući kontinuitet poslovanja u celoj ustanovi. Skalabilna priroda novog UPS-a daje nam visok stepen fleksibilnosti. Ako postoji potreba za rastom u budućnosti, možemo dodati nove module napajanja u okvir kako bismo proširili kapacitet sistema“, komentarisao je Alex Goffe, pomoćnik direktora za infrastrukturu i operativne aktivnosti na Univerzitetu Keele.

Pročitajte i:  Kakva je budućnost edge računarstva?

„Korišćenjem naših rešenja za digitalnu infrastrukturu, Univerzitet Keele može i dalje biti ispred svih kada je u pitanju energetska efikasnost. Keele je cenjeni kupac kompanije Vertiv i drago nam je što im pomažemo na njihovom putu ka ostvarenju ambicioznih planova za data centar i strategija dekarbonizacije na nivou cele institucije“, rekao je Alex Brew, country manager za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku u kompaniji Vertiv.

Kako bi sanznali više o kompaniji Vertiv i nihovoj saradnji sa Univerzitetom Keele, kliknite na link.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.