TrendMicro

Untitled Goose Game: Haos modernog života

Živeti danas znači stalno se hvatati u koštac sa haosom, budući da se sve dešava u isto vreme, pa je preopterećenost svakodnevnim životom postala opšte mesto u životu mlađih generacija. Ova tema pronašla je svoje mesto i u popularnoj kulturi, te igrama poput Untitled Goose Game.

PCPress.rs Image

Naime, atmosfera nereda stvorila je uslove za uzdizanje novog heroja, ikone koja ilustruje bes koji se oseća u odnosu na haos, čije aktivnosti donose trenutno olakšanje budući da oslobađaju tenziju koja se godinama gomila. Istina je da niko nije ni sanjao da bi taj heroj mogao da bude guska koja je na Nintendo Switch, MacOS i PC stigla 20. septembra. Igra traje relativno kratko, ali guska koja se ponaša kao anti-heroj uspeva da ulovi samu srž modernog života koji se najvećim delom odvija na internetu. Tako za gusku rešavanje problema zapravo znači stvaranje novih problema, pa igrač dobija prostor u kojem može da „radi šta hoće,“ i da stvara još veći haos a da ne misli na posledice.

Pročitajte i:  Gejming industrija i kriza za praznike

Budući da se planeta konstantno uništava, te da građani nemaju kontrolu nad globalnom situacijom, a sve češće ni nad sopstvenim životima, guska puna mržnje je superheroj koji se uzdiže kao posledica života u svetu koji je odavno daleko od naivnog sna.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,