BIZIT Seminar

UPDATE: KKR najavio nova ulaganja u Srbiju

Investiciona kompanija Kohlberg Kravis Roberts (KKR) većinski vlasnik United Group-a, najavila je nova ulaganja.

KKR, kupac Telenor Srbija, najavio nova ulaganja u Srbiju

Ulaganja u tržište Srbije najavljeno je od strane United Group, kablovskog operatora koji pruža usluge te televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u jugoistočnoj Evropi. United Group je najavio ulaganje od 293 miliona evra u narednih pet godina. Trenutno oko 2,9 miliona korisnika koriste usluge ove kompanije.

KKR je preko United Group, u Srbiji vlasnik N1 televizije, portala rsn1info.com, kao i kablovskih operatera SBB, Total TV i NetTV.plus. United Group je izgradila ili iznajmila ukupno oko 15.800 km optičke mreže, ključne za razvoj poslovanja u Srbiji.

KKR putem United group ulaže 293 miliona dolara u Srbiju

Prema poslednjoj ekonomskoj prognozi Evropske komisije, ekonomski pokazatelji i trendovi rasta Srbije ostaju snažni, imajući u vidu da će i privatna i državna ulaganja rasti. “Od 2014, kada je KKR kupio United Group, uložili smo 264 miliona evra u Srbiji. KKR-ova namera da investira još 293 miliona evra u narednih pet godina predstavlja izraz poverenja u potencijale Srbije i napredak koji Srbija postiže u pravcu ekonomske reforme i pravnih standarda EU.”, izjavio je Johanes Hut, šef KKR EMEA.

Pročitajte i:  SBB: Moderno rešenje za upravljanje dokumentacijom

Dragica Pilipović Chaffey, potpredsednica za korporativne poslove United Group, istakla je da će “nova investicija značajno povećati dostupnost visoko kvalitetnih digitalnih usluga koje United Group pruža u Srbiji”.

KKR ima za cilj da generiše atraktivan povrat investicija za svoje investitore, sledeći strpljiv i disciplinovan princip ulaganja, zapošljavajući ljude koji su vrhunski stručnjaci, podstičući rast i stvarajući vrednost zajedno sa kompanijama iz svog portfolija. Pored kapitala kojim upravlja za svoje investitore, KKR ulaže i sopstveni kapital i pruža finansijska rešenja i investicione mogućnosti kroz svoje poslovanje na tržištu kapitala.

Izvor: N1

UPDATE:

Nenamernom greškom u tekstu je prvobitno pogrešno napisano da je investicioni fond KKR vlasnik Telenor Srbija umesto investicione grupe PPF. Telenor Srbija nema nikakve veze sa United Group niti njihovim ulaganjima. Izvinjavamo se ovom prilikom kompaniji Telenor Srbija

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,